Aarau - Wil | Ostatní Autor: GGBridge

8.7.2014 12:00
Fotbal
Ostatní
2014-07-08 17:00:00
2
2
over 3,5
Bwin - nepoužívat
Ostatní
Oba dva týmy v přípravě hodně overové. Wil má po třech zápasech s prvoligovými celky skore 4:13. bylo to jednak dáno tím, že neměl v podstatě golmana a chytají tam mladí kluci, stále by ještě chtěli tento post před sezonou posílit, tím spíš není o jedničce rozhodnuto a budou se kluci asi zase točit, to nikdy nemůže znamenat pro obranu nic dobrého. Wil platí řadu let za ofenzivní mančaft, v létě odešel důležitý záložník Holenstein (35 apps 9g 11as), ze zálohy Steuble (22 apps) a výše zmíněná trojice golmanů. Zranění v obraně je přes celé léto Cerrone (31 apps), což je nejzkušenější obránce a zálořník Lombardi (23 apps). Wil by rád ještě přivedl dva lidi do zálohy a někoho do obrany. Velkým plusem je, že se po zranění dal dohromady nejlepší střelec Audino (34 apps 12g), takže zakončovatel tam je. Wil sehrál poslední zápas proti třetiligovému Brühlu a zlepšil si sebevědomí při skore 6:1. Nutno však říct, že už zápas předtím, kdy prohrál s Luzernem 3:4 ukázal zlepšení. Nějaké testy hráčů tam ještě budou, ale ta katastrofa ze začátku přípravy už je snad ta tam, ještě ale musí přijít golman.

Aarau chtěli posílit více než se jim zatím povedlo, bohužel Feltscher do zálohy Z Grasshoppers se hnedka zranil, stejně tak Pelloni z Locarna a tuším dva hráči Aarau nakonec odmítli i přes předběžnou dohodu. Takže nový kouč zatím ještě hledá nějaké posily, no jinak musí hrát s tím, co má. Přes léto odešel záložník Ionita (34 apps 6g), golman Unnerstall (16 apps), obránce Gonzalez (27 apps) a útočník Hallenius (22 apps 5g). Takže v každé řadě jeden odchod + odchod trenéra. Aarau mají ten tým postaven spíše ofenzivně, není vůbec žádná náhoda, že loni inkasovali společně s Lausanne 71 branek, což je téměř průměr 2 na zápas. Na rozdíl od Lausanne ale mají solidní ofenzivní potenciál, takže se záchranou problém nebyl. Naopak jim coby nováčkovi v lize nechybělo na střed tabulky mnoho. V přípravě je to zatím hodně gólové nehledě na soupeře prvoligové či druholigové.

Čili oba dva týmy jsou hodně ofenzivní, mají to takto dlouhodobě postaveno, přátelské zápasy přes léto zatím také overové a to docela výrazně. Dneska se nedá čekat, že by se měl trend nějak měnit.