AIK Štokholm - Malmö | Ostatní Autor: Dragon

5.10.2014 12:57
Fotbal
Ostatní
2014-10-05 17:30:00
2.11
3
Malmö AH 0
PINNACLE
Ostatní
AIK ŠTOKHOLM sa prepadol na štvrté miesto tabuľky, ale stále zostáva v hre o Európsku ligu. Na majstrovské ambície však už zrejme môže zabudnúť, aj keby dnes lídra zdolal, stále naňho bude strácať tri kolá pred koncom osem bodov. V minulom ročníku AIK skvelo finišoval a vynieslo mu to druhú priečku, tentoraz však záver sezóny nezvláda a nevyhral už v štyroch zápasoch po sebe, pričom v nich získal len jediný bod. Doma má bilanciu 8-2-3 a skóre 23:13.

AIK počas sezóny zdobila najmä výborná ofenzíva, práve s ňou však má v poslednom čase najväčšie problémy. V spomínaných štyroch dueloch bez výhry strelil tím dokopy len dva góly. Oslabením bol už odchod dvojice Markkanen - Quaison a minulý týždeň sa zranil najlepší strelec Goitom (24/10). Okrem neho budú chýbať záložník zo základu Ofori (20/0) a obranca zo základu Karlsson (22/0), vypadol aj krídelník Lundholm (12/1), ktorý začal nastupovať taktiež v základnej zostave. Dlhodobo absentujú Dimitriadis a Maripuu, naopak zo zranení sa vyliečili Atakora a Salétros. AIK teda bude v tomto dôležitom zápase oslabený a chýbajúcich hráčov môže nahradiť len mladíkmi, pretože lavičku až takú kvalitnú rozhodne nemá.

MALMÖ obhajuje švédsky titul a všetko nasvedčuje tomu, že sa mu to podarí. Klubu sa darilo pre mňa až prekvapujúco suverénne, pri všetkých jeho zakopnutiach zaváhali zároveň aj jeho najväčší konkurenti a v tabuľke má štyri kolá pred koncom bezpečný deväťbodový náskok. Žiadny negatívny vplyv nemala ani výmena trénera po úspešnom minulom ročníku, Norlingov náhradník Ade Hareide sa ukázal ako vynikajúci stratég a motivátor a mužstvo sa pod jeho vedením dostalo do skupinovej fázy Ligy majstrov, čo čakal málokto. Vonku má mužstvo bilanciu 8-4-1 a skóre 21:11. Jediná prehra prišla na konci augusta na ihrisku Djurgardenu.

Klubu rozhodne pomohol príchod skúseného strelca Rosenberga, ktorý strieľal dôležité góly a prebral aj úlohu kapitána. Všetky úspechy sa mužstvu podarili aj napriek odchodom veľkých opôr ako Jansson, Friberg, Hamad či Albornoz a zároveň zraneniam Therna a Molinsa (obaja odohrali len prvú tretinu sezóny a hlavne Guillermo Molins bol v čase zranenia vo výbornej streleckej forme). Simon Thern (11/2) sa dnes po dlhej pauze vracia do nominácie, hosťom bude chýbať len krajný obranca Tinnerholm (11/0), ktorého však bez problémov dokáže nahradiť napríklad Pa Konate.



Malmö má za sebou náročný stredajší duel proti Olympiakosu, ktorý ale skončil jeho výhrou, takže mužstvu len dodal viac sily a sebavedomia. V súčasnosti majú hostia napriek nahustenejšiemu programu väčšiu kvalitu, pohodu i lepšiu formu. Naopak AIK bojuje nielen so stratenou formou a poklesom gólovej produkcie, ale aj s absenciami dôležitých hráčov. Kurzy na hostí sú pomerne vysoko, podľa mňa však určite aj preto, že podľa niektorých predpokladov bude chcieť Malmö osláviť titul až v ďalšom kole na domácej pôde. To však proti nemu bude stáť silný Elfsborg a navyše sa tento duel odohrá len pár dní pred náročným zápasom Ligy majstrov v Madride proti Atleticu, takže Malmö má dnes ideálnu príležitosť dokončiť domácu misiu ešte pred reprezentačnou prestávkou. Fair kurz na stávku bez remízy pre mňa max. 1.85.

2:3 OK