Le Mont - Wohlen | Ostatní Autor: GGBridge

30.11.2014 11:52
Fotbal
Ostatní
2014-11-30 15:00:00
1.95
2
over 2,5
PINNACLE
Ostatní
Jedinou problematickou otázkou tohoto utkání je stav hřiště, o kterém nemám přehled. Jinak si myslím, že je over nasnadě. Le Mont byl dlouho coby nováček kvalitou o dost pozadu za ostatními týmy, ale podařilo se jim ještě v průběhu podzimu domluvit nějaká hostování a trefa do černého byla v získání volného útočníka Mustafiho, který se nedohodl v Luganu. Mustafi se ve čtyřech zápasech trefil čtyřikrát a Le Mont rázem udělal 7 bodů, a to hrál derby proti Lausanne, Winterthuru a Schaffhausenu, slušný počin. Klíčový zápas v boji o udržení nezvládl v Bielu, kde prohrál a předvedl nepříliš oslnivý výkon, byl to spíše boj než fotbal. Do hry se domácím vrací ofenzivní středopolař Berisha (14 apps 3as). Problémem je, že se zranila brankářská jednička Leonni (9 apps), který chytal poslední utkání v dobré formě. Náhradou bude mladík Signori (6 apps), který sice dostal důvěru zezačátku sezony, ale odchytáno toho zatím moc nemá. Leonni je zkušený harcovník s více než 200 zápasy z první ligy.

Wohlenu jakoby došel dech. Na druhou stranu se asi těžko dalo čekat, že po loňském boji o udržení by letos měli hrát o postup, v jejich podmínkách určitě ne. Nicméně na lavce mají vynikajícího trenéra, bývalého kouče Grasshoppers Sforzu, který dává prostor mladým. Jeho styl je útočný, agresivní fotbal. Pravda, na kvalitnější a defenzivněji zaměřené týmy jako Lugano, Lausanne nebo Servette to uplně úspěch neneslo, i proto Wohlen vyhrál jediný zápas z posledních 5. Chybět mu bude ofenzivní tykadlo Rapp (16 apps 5g 2as), což je sice škoda, ale jinak tam všichni ofenzivní hráči budou, do hry se vrací po karetním trestu neméně šikovný a produktivní Ramizzi (15 apps 5g 2as).

Le Mont se v lize dlouho hledal, ale závěr podzimu mu vychází. Už to není tak zoufale o defenzivě, doplnil tým několika zkušenými hráči i směrem dopředu a může směle zabojovat o udrženi. Wohlen asi moc ze svého stylu měnit nebude, čekám hru dopředu, koneckonců venku se jim letos zatím daří. Kurs je možná ovlivněn tím posledním vzájemným zápasem (0:0), který přinesl strašnou holomajznu. Tam si však dobře pamatuji, že za Wohlen nehrál Brahimi, který je pro ofenzivu možná nejdůležitější článek. Le Mont to zabetonoval a Wohlen nebyl schopný ten zámek otevřít. Dneska čekám od zápasu jiný příběh. Domácí si mohou věřit, gólově už můžou udeřit. Hosté víceméně kompletní. Myslím si, že Wohlen sebere všechny body, nicméně Le Mont nedá nic zadarmo. Zahrál bych i ve vyšším vkladu, protože ten kurs je dobrý, nicméně se stavem hřiště to leckdy bývá ve Švýcarsku problematické a mám takové tušení, že provinční Le Mont na tom nebude s povrchem uplně nejlépe.