Play off 1 SHL

Autor: bombarder datum publikace: 12.2.2018 09:30

Play off 1. Slovenská hokejová Liga

Od zajtra začína play off prvej slovenskej hokejovej ligy.

Prvá dvojička by mala mať jasného favorita

Skalica (1) : Považská Bystrica (8)

Skalica vyhrala základnú časť tím sa spolieha v bráne na Petríka (92,41%) v poli majú viacero zaujímavých mien v top 10 v kanadskom bodovaní majú až 5 hráčov-Hujsa 56b, Vaškovič 54b, Janáč 52b, Jarolín 51b, Jurák 51b výborné čísla. Skalica má výbornú presilovku má vlastne najlepšiu z celej ligy  26,24% využitia. Pred play off sa posilnili o Schmidta. Pre mňa osobne je to favorit č. 2 v celej lige.

Považská nemala ideálny vstup do sezóny boli na poslednom mieste nedarilo sa potom však prišla výmena miesto dvojice Zavadil/Meszároš prišla dvojica Nemček/Firit a herný prejav sa zmenil o 100%. V bránke sa musia spoľahnúť na Dzubinu ktorý mal dlhšie zranenie ale už sa z toho dostal. V tíme je množstvo mladíkov ktorý pravdepodobne nebudú stačiť na silno nabitý mančaft Skalice. Považská sa spolieha hlavne na hráčov Klíma,Zlocha,Ligas a momentálne na posily z trnavy Szalay, Mišura,Poláček ktorý sa javia ako slušné posily ale bude to stačiť?

Môj tip

3:1 na zápasy

 

Michalovce (2) : Spišská nová Ves  (7)

Michalovce pre mňa osobne najlepší tím ligy. Mali síce zápasy kde to vypustili ale ten tím šlape. Tím asi s najlepšou (finančnou, hráčskou základňou) v bránke jeden z top golmanov ligy Trenčan (93,11%) ako dvojku ku nemu vedenie priviedlo z trnavy Juríčka ale ten si moc  v play off nezachytá. V poli viacero mien Solomonchak 51b, Cútt 50b, Linet-41b, Jokeľ,Hamráček..najviac Michalovce ľutujú odchod Fera Poliačka do Martina avšak ten tím ide ako hodinky keď to zoberú vážne Snv to bude mať náročné naposledy v Michalovciach hostia z BA fasli 12:0 čiže tu je favorit úplne jasný.

SNV tím sa poriadne rozpadol a vlastne súťaž už iba tak dohráva. Odišlo viacero hráčov (Giľak, Korenko, Lištiak, Uhrík..)jednoducho ten tím nemá už takú kvalitu ako na začiatku súťaže. V bránke sa budú točiť Surák s Pajpachom mladý gólmani vedia zachytať ale aj vybuchnúť. V tíme najväčšie mená Findura ktorý je ešte stále otázny kvôli zraneniu, Koky najlepší v bodovaní ,Vantroba. Tím dopĺňajú mladý chalani z Popradskej juniorky avšak žiadna sláva alebo kvalita. Snv nevyhrala uz 11 zápasov v rade a tu je favorit úplne jasný. Snv bude kúsať ale asi iba doma.

Moj tip

3:0 na zápasy

 

Prešov (3) : Bratislava (6)

Prešov veľmi nevyspytateľný tím. Celú sezónu som sa snažil pochopiť čo a ako ale stále mi nejako nevoniajú. Možno viac by vedel čamej, tréner Tomko je veľmi náročný tréner ktorí má tie najvyššie ambície. Tím sa spolieha na oporu Riečického (92,86%) slušný gólman. V poli viacero zaujímavých mien Baláž, Bylina, Tomčák, Mikolášek, Šimčák, Babynets slabinu trošku vidím v defenzíve Prešova kde majú naozaj veľmi mladú zostavu, možno tam budú trošku skúsenosti chýbať uvidíme ako sa na to pripravia hráči Prešova.

Bratislava pre mňa osobne ďalšie neznáme mužstvo. Od tohto tiež nevieš čo máš očakávať. V bráne chytáva Nemec s Kožiakom ale posledné zápasy Srnec a Mega čo je veľká slabina obaja bohužiaľ na prvú ligu nemajú naposledy fasli 12 v Michalovciach. Tím Obšut, Podhradský všetci už dúfajú že nastúpi aj Gron zo Slovana chodí Černý sem tam Sloboda ďalej sú tam hráči ako Klúčiar, Brodek, Novák, Vidovič ako všetko bude závisieť na tom či hráči ako Obšut, Podhradský vycestujú na východ republiky a aj či nastúpi niekto z dvojice Nemec-Kožiak v bráne. Táto dvojička je veľká neznáma hostia z BA ak pricestujú v plnom zložení bude to veľmi vyrovnaná séria.

Môj tip

 3:2 na zápasy

 

Topoľčany (4) : Dubnica (5)

Topoľčany doma obrovská sila. Chodí veľmi veľa divákov a tam sa hrá naozaj zle čo potvrdili  viaceré mužstvá. V bráne Halo (94,58%) naozaj slušná forma odvtedy čo prišiel z Nitry. Tím je naozaj veľmi zaujímavo poskladaný. Všetko sa spolieha na prvú peťku Podstavek-Laššo-Nemček v druhej päťke Uhnák ako veľmi zaujímavý mančaft. Trošku mi bude chýbať v play off Minárk ktorý ale má už po sezóne kvoli zraneniu ramena. Topoľčany sú veľmi silný tím ale dokážu tak isto veľmi vybuchnúť ako aj brankár Halo.

Dubnica tím sa od začiatku súťaže vypadal veľmi zaujímavo potom však prišli finančné problémy avšak tím sa znovu pozbieral a podľa mňa je slušne poskladaný. Najväčšiu slabinu vidím v bráne Kutej ani Dovina nepredvádzali výkony hodné favorita play off. Preto dubničania priviedli do brány Trelca. Tím opustil Ďurkech ktorý ostal v Dukle avšak priviedli do obrany Kosteva ďalej obrana Bobček, Habšuda, Rehák, Burzala v útoku veľmi silná prvá peťka Kokavec-Mihálik-Krajčí v druhej Hegy-Kútny-Kanaet nesmieme zabúdať na Kluku najlepšieho v bodovaní z tímu. Pre mňa osobne je v tejto dvojičke favorit práve Dubnica.

Môj tip

2:3 na zápasy