San Antonio - Miami | Ostatní Autor: Dragon

6.3.2014 17:30
Basketbal
Ostatní
2014-03-07 02:00:00
1.8
3
Duncan 15,5+
Nike(SK) - nepoužívat
Ostatní
Tim Duncan je podkošový hráč San Antonia, a práve pod košom je najväčšia slabina obrany dnešného súpera, čo sa v tomto ročníku už niekoľkokrát jasne potvrdilo.

Duncanov strelecký priemer je 15,4 bodov na zápas a doma je to 13,6. Duncan síce dáva doma menej bodov, ale v zápasoch proti slabším súperom nie je taký potrebný, ako bude dnes. Tréner Popovich dáva svojim najväčším hviezdam (najmä Parkerovi a Duncanovi) pravidelne voľno, ale v prestížnych dueloch ich služby využíva (v prípade vyrovnaného stavu) v maximálnej možnej miere. Duncan má doma priemerne 11,5 striel s úspešnosťou 46,4% a vypracuje si 4,1 trestných hodov, ktoré premieňa na 70,8%.

San Antonio má doma bilanciu 21-8 a Miami vonku 19-11, čo sú predpoklady na vyrovnaný zápas. San Antoniu sa postupne uzdravili všetci zranení hráči a mužstvo musí nahánať Oklahomu na vedúcej pozícii Západnej konferencie (Spurs strácajú dve výhry a majú zápas k dobru). Obidva tímy sú na víťaznej vlne a očakávam veľký boj minuloročných finalistov.



Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne síce vyrovnaný nebol  a kvôli vysokému vedeniu domáceho Miami si Duncan odsedel poslednú štvrtinu na lavičke, napriek tomu však zaznamenal 23 bodov za 24 minút na palubovke (streľba 9/13, trestné hody 5/5). Štatistiky nie sú naklonené overu, ale okolnosti ma nútia neriadiť sa nimi. Myslím si, že Duncan sa dnes bude snažiť oveľa viac, ako v obyčajných domácich stretnutiach, bude mať aj viac striel a pod košom Miami čakám aj vyššiu úspešnosť streleckých pokusov. Niké ponúka najnižšiu hranicu na trhu, aj to ma presvedčilo zahrať tento tip.

23 bodov OK