Ried - Salzburg | Ostatní Autor: Dragon

7.3.2014 10:29
Fotbal
Ostatní
2014-03-08 19:00:00
2.1
3
Salzburg over 2,5
Unibet - nepoužívat
Ostatní
RIED je na piatom mieste tabuľky, ale na tretiu priečku, ktorá zaručuje postup do predkola Európskej ligy, nedosahuje len kvôli horšiemu skóre, konkrétne kvôli ôsmim inkasovaným gólom navyše. Doma je Ried tretím najlepším tímom s bilanciou 6-4-2 a skóre 23:17. 17 inkasovaných gólov v 12 zápasoch nie je zlá vizitka, avšak po stretnutiach so Salzburgom musí každé mužstvo rakúskej Bundesligy výrazne prepisovať svoje gólové štatistiky. Ried je práve so Salzburgom jediným mužstvom, ktoré po zimnej pauze ešte neprehralo - jeden trojbodový zisk a tri remízy s tímami na siedmej až desiatej (poslednej) pozícii však nie sú bohviečo.

SALZBURG je suverénnym lídrom ligy a titul mu už určite nikto nevezme. V tejto sezóne nastrieľal 85 gólov, k čomu sa jeho súperi ani nepriblížili. Vonku má bilanciu 8-2-2 a skóre 31:12. Salzburg strieľa góly ako na bežiacom páse a mimoriadne úspešne si zatiaľ počína aj v Európskej ligy, kde bez zaváhania prešiel už do osemfinále. Práve prvý osemfinálový duel s Bazilejom ho čaká budúci štvrtok. Hráči sa netaja vysokými ambíciami a hovoria aj o postupe do finále. Možno sa to niekomu zdá prehnané, ale v tomto ročníku má Salzburg naozaj výborne poskladaný tím.

Zajtra proti Riedu bude chýbať druhý najlepší strelec mužstva i súťaže Alan (21/21), ktorého po menšom zranení tréneri logicky šetria na EL. Otázne sú štarty brankárskej jednotky Gulácsiho (24/0) a náhradného krídelníka Meilingera (13/0). V útoku okrem Alana operuje aj kapitán Soriano (17/21), ten podľa mňa aspoň polčas odohrá a azda aj pridá ďalší gól do zbierky. Namiesto Alana v útoku nastúpi Robert Žulj (4/1), ktorý prišiel v zime práve z Riedu. Taktiež síce mal nejaké zdravotné problémy, ale je pripravený hrať. Salzburg určite nenastúpi v plnej sile, ale lavička je kvalitná a aspoň gól už v tejto sezóne Bundesligy strelilo až 15 jeho hráčov.



V jarnej časti zaznamenal Salzburg samé vysoké víťazstvá s vysokým počtom strelených gólov - 5:1 vo Wiener Neustadte, 6:0 doma s Grödigom, 4:1 v Grazi, 6:1 doma s Admirou a 6:3 doma proti Rapidu. Za pozornosť samozrejme stoja aj víťazstvá 3:0 a 3:1 nad Ajaxom, v ktorých Salzburg takisto skóroval aspoň trikrát. Ried dostal dva góly aj od slabších ofenzív Admiry a Sturmu. Jediným dôvodom, prečo tento kurz nehrám vo zvýšenom vklade je fakt, že tréner Salzburgu určite nepostaví najsilnejšiu zostavu a hráči budú podvedome myslieť na Európsku ligu, keďže titul v domácej súťaži už majú prakticky zabezpečený. Napriek tomu by tri góly streliť mali. Vzájomné merania síl v tomto ročníku hovoria jasne pre Salzburg - 5:0 vonku a 4:0 doma.

1:3 OK