Heerenveen - Zwolle | Ostatní Autor: Edward

8.3.2014 08:28
Fotbal
Ostatní
2014-03-08 19:45:00
1.63
3
1
FORTUNA CZ/SK
Ostatní
A opäť zavitam do Holandska a opäť sa zamerám na Heerenveen kde si myslím ze to nebude pre nich ľahký zápas ale mali by ho zvládnuť . 

FC Heerenveen : momentálne sa nachádzajú na 6.mieste zo ziskom 40 bodov za ( 11W - 7D - 8L ) a zo skóre 53:44 , o tom tíme som tu už párkrát písal je to ofenzívny tím ktorý často zabúda na zadné vrátka a preto sa im často podaria divoké prestrelky . Heerenveen ťahá v predu hlavne útočník a zároveň najlepší strelec tímu Alfred Finnbogason 23/22 a ktorý nebude v tomto zápase chýbať , ďalej mu pomáhajú  Hakim Ziyech 24/8 a Kenneth Otigba 21/5 . Naposledy hral vonku na ihrisku Ajaxu kde prehrali 3:0 ale predsa len Ajax je iná kvalita ako Heracles . Predminule kolo hrali doma s Bredou kde hrali 0:0 , osobne ich výhru som nečakal chýbali im 3 hráči zo zálohy ktorý boli vykartovaný ale na zápas s Heracles boli  spať a ich sila bola zas hore a jasné to ukázali na ihrisku kde podla štatistík neboli až tak suverénny ale hralo sa na góly ked síce prehrávali 0:1 ale otočili zápas na 2:1  . Chýbať im bude útočník Slagveer 20/2 ktorý pre mňa nie je až taká strata a tak isto aj Basacikoglu 14/1 a obranca Zomer 7/0 ktorý taktiež neoslabuje tím svojou absenciou . Mužstvo plné odhodlanie a je pripravené vyhrať tento dôležitý zápas s konkurentom o play off pretože potom ich čakajú náročnejší súperi kde chcú tiež ukázať svoju silu ale v tomto zápase chcú 3 body . Heerenveen má doma skvelú bilanciu za posledných 8 zápasov prehral 3 krát ( Feyenoord , Arnhem , Twente ) ale rozhodne to neboli jednoznačné zápasy v prospech súperov a potom 3 výhry a 2 remízy .

Zwolle : momentálne je v tesnom závese za Heerenveenom na ktorý strácajú 6 bodov , okupujú 8.miesto zo ziskom 34 bodov za ( 8W - 10D - 8L ) zo skóre 39:37 . Tento tím je veľmi nepríjemným protivníkom pre každého súpera či už doma alebo vonku , na ihriskách súperov z posledných 9 zápasov  majú takúto bilanciu 4 prehry ( Arnhem , Deventer , Feyenord a naposledy Cambuur ) 3 remízy a 2 výhry . Ich najlepším strelcom je Fernandez 18/9 . Na listine zranených sú záložník Gravenbeek 16/1 , obrancovia Lachman 17/0 , Sainsbury 
1/0 a útočník Labylle 7/0 . Posledné zápasy sa im vobec nedarí 3 zápasy hrali doma postupne s Ajaxom 1:1 , Heracles 1:1 , NEC 3:3 a vonku odohrali 1 zápas na ihrisku Cambuuru kde prehrali 3:1 a tieto 3 tímy sú pre mňa oveľa slabšie ako Zwolle a tieto zaváhania ich urcite mrzia a na psychickej pohode im to predtýmto zápasom nepomôže pretože Heerenveen je oveľa silnejší ako ostatné tímy a silnejšií aj ako Zwolle . 

Tieto tímy sa stretli v lige až po 8 rokoch v sezóne 2012/2013 a odvtedy sa spolu stretli 3 krát , v minulej sezóne si Heerenveen pripísal 1 víťazstvo( doma )a 1 remízu  a v tejto sezóne sa stretli na pôde Zwolle kde si Heerenveen pripísal víťazstvo 2:1 . Pre mňa je v tomto zápase favorit jasný v prospech domácich hrajú viaceré faktory : kvalita mužstva , domáce prostredie , psychická pohoda , osobnosť v tíme v podaní trénera Marca van Bastena . Zápas to nebude jednoduchý ale verím že kvalita mužstva sa ukáže a 3 body ostanú doma .