Sligo Rovers - Banga | Ostatní Autor: BurukOkan

7.7.2014 09:34
Fotbal
Ostatní
2014-07-10 20:00:00
2.4
2
under 2,5 gólu
TIPSPORT CZ/SK
Ostatní

Ve čtvrtek se konají odvety prvního předkola Evropské ligy. Mne zaujal zápas mezi Sligo Rovers z Irska a litevskou Bangou Gargždai. První utkání skončilo 0:0, kdy Sligo tovřilo hru a Banga se spoléhala na brejky. Stejný scénář se dá očekávat i v odvetném zápase, kdy se hosté budou snažit především bránit a domácí budou mít problém se přes tuto defenzivu prosadit.

 

Pokud mám oba týmy představit, tak Sligo je irský mančaft, který loni skončil na třetím místě, čímž si zajistil 1. předkolo EL. Letos hraje už o něco hůř, je na 5. místě a na 3. místo zaručující poháry má ztrátu 11 bodů. Průměrně v zápasech Sliga padá 2,3 gólu a především v obraně je to od Sliga slušné, kdy v 18 zápasech dostal jen 16 gólů.

 

Banga se do EL dostala skrz národní pohár, kdy ve finále podlehla Žalgirisu, který už ale měl účast v pohárech zajištěnou. Víceméně se tedy jedná o šťastný postup a sami hráči i fanoušci si uvědomují, že poháry Banga zase dlouho nemusí hrát. Letos je Banga v lize zatím na 7. místě, kdy za 19 zápasů má skóre 16:16, tedy typický underový mančaft. V posledních 10 zápasech dokázala Banga vstřelit pouhopouhé 3 góly, což je tedy opravdu bída. Dokonce Banga dokázala prohrát i na půdě Dainavy Alytus, o které se tu už pár řádků také napsalo, protože normálně prohrává alespoň o 5 gólů a výhra nad Bangou byla její jediná v soutěži.

 

Když si to shrneme, Banga má podle mě jedinou šanci, a to pozorně bránit a doufat, že se urodí nějaký brejk nebo že to ukope na 0:0. Ale vzhledem k tomu, že v posledních zápasech úspěšných brejků urodilo zoufale málo, tak nevěřím, že Banga bude skórovat. Zároveň však bude mít Sligo i napodruhé překonat obranu Bangy a neočekávám od něj více než 2 góly, tudíž under je pro mě jasná volba a hodnotu pro mě má cokoliv v kurzu nad 2. Vzhledem k výše popsanému se dá doporučit i sázka na to, že Banga nedá gól v kurzu 1,9. GL