Šachtar Karaganda - Atlantas Kla | Ostatní Autor: BurukOkan

21.7.2014 12:21
Fotbal
Ostatní
2014-07-24 14:30:00
1.95
3
Karaganda hcp -1,5
TIPSPORT CZ/SK
Ostatní

V odvetě 2. předkola Evropské ligy se spolu utkají kazašská Karaganda a litevský tým Atlantas Klaipeda. První zápas měla mírnou převahu Karaganda, kterou ale zužitkovat nedokázala a utkání skončilo bez branek. Ze sestřihu byla patrná jedná velká zbraň Karagandy, kterou moc týmů na světě nemá, a sice dlouhé auty házené do vápna, které jsou díky přesnosti nebezpečnější než rohy. Nicméně i rohy má Karaganda velmi nebezpečné.

 

Pokud mám oba týmy představit, tak Karaganda je nyní co se týče evropských pohárů nejúspěšnější a nejzkušenější kazašský tým, když loni hrála základní skupinu EL. Někteří si jistě pamatují jejich tažení předkoly, kde málem vyřadili i Celtic. Letos, co jsem měl možnost vidět, mi tým nepřipadá tak kvalitní jako loni, nicméně stále je to špička kazašské ligy, která se neustále zlepšuje. Karaganda má ve svém kádru samozřejmě dostatek cizinců, ať už jsou chorvatské, bosenské či portugalské národnosti. Někteří domácí hráči pak jsou členy kazašské reprezentace, za všechny lze zmínit Andrej Finončenko. Karaganda je vyloženě domácí mančaft, kdy v kazašské lize má doma 8 výher a 2 remízy se skóre 20:4, zatímco venku má jen 3 výhry a 7 proher. To je velký rozdíl a je vidět, že domácí prostředí má vliv. V prvním předkole si Karaganda poradila s arménským Shirakem po výhrách 2:1 venku a 4:0 doma.

 

Atlantas je dá se říci průměrný litevský tým, který je momentálně na 5. místě tabulky, kdy na vedoucí Žalgiris ztrácí už propastných 15 bodů. Atlantas je také spíše domácí tým, kdy doma má z 10 zápasů 17 bodů a venku z 9 zápasů 10 bodů. V prvním předkole si Klaipeda poradila s lucemburským Differdange, když po prohře 1:0 venku dokázala doma vyhrát 3:1, nicméně hrála 70 minut proti 10 hráčům a vítězný gól vstřelila až v 89. minutě.

 

Když to shrnu, tak domácí prostředí bude hrát značnou roli, navíc se dá očekávat návštěva v řádu tisíců, zatímco Litevci jsou zvyklí maximálně na stovky diváků na svých zápasech. Karaganda má i kvalitnější mančaft a také nebezpečné standardky, takže zde podle mě všechno hraje pro vítězství domácích o více než jednu branku. GL