Granko/Lopez-Haase/Sijsling | Ostatní Autor: Kubhajzl

30.8.2014 06:22
Tenis
Ostatní
2014-08-30 21:30:00
2.68
3
Haase/Sijsling
CHANCE
Ostatní

Musím jít proti favoritům a má to své důvody.

Granko/Lopez je sehraná deblová dvojička která už toho má hodně za sebou ale letos to nějak není ono obzvláště na hardu.

Jejich dominantou je antuka a na ostatních površích dokáží zahrát ale žádná sláva. Zejména o-hard v jejich podání letos 3/4 vypovídá mnohé – US series se jim vůbec nepovedla a tady 1) kolo s nesehranou dvojicí Kyrgios/Tomic byl velký porod a 3-setter který zvládli díky větším zkušenostem. 

Ale na servisu nabídly celých 8 BP!! a 5x ztratily servis!! To je na takovou dvojici prostě příliš moc a dle stats to bylo opravdu trápeníčko a jen to dokresluje že letos to není vůbec ono. Bude tak těžké navázat na bilanci posledních 3 let: OF- SF – OF.

Holandská dvojice Haase/Sijsling se setkává čas od času ale není pochyb o tom že si sedí. Na hardu mají 10/5 a nejvíce jim vyšel lonský rok – resp. jeden turnaj a to konkrétně Australian Open kde zcela nečekaně loni došli spolu až do finále kde podlehli Twins!! Ohromný úspěch. A nečekaný.

Od té doby za rok a půl spolu nastoupili jenom 6x a bylo z toho 6 porážek!!

Ale zdá se že tady se zase probudili a tuto nelichotivou sérku utnuli v 1) kole a to hodně stylově – zkušené deblové dvojici Elgin/Marx povolili pouhé 4 gamy 6-3 a 6-1 a nenabídly ani jeden jediný BP!! To už jsem zase zpozorněl a říkám si že by?

Zajímavé je že už se spolu jednou utkali a bylo to právě loni v SF Australian Open a Nizozemci vyhráli 7-5 a 6-4. Že by takové malé deja-vue?

Haase vypadnul se Zrzkem a Sisjling s Estrellou takže oba se mohou v klidu soustředit – naopak Granko v noci bojoval v těžkém duelu s Karlovičem v 5 setech bez 10 minut rovné 4 hodiny!! a mohl by být jednak značně unaven a jednak by mohl lehce upřednostnit singla který ho čeká už zítra což je asi logické když má po dlouhé době šanci na dobrý result.

Na GS už Holandané jednou překvapili Španěly – tak proč ne podruhé?

Kurz za to stojí. Stejný mají Startip a Sazka. Vidím nemalou value na straně Holandanů.