Tampa-Ottawa | Ostatní Autor: kosecek- již zde nepůsobí

11.10.2014 19:10
Hokej
Ostatní
2014-10-12 01:00:00
1.92
3
1 výhra domácích
Sazkabet - nepoužívat
Ostatní
Tampa Bay Lightning    vs     Ottawa Senators
Tampa-Ottawa tip 1

Domácí Bolts letos pro mě osobně budou černým koněm východní konference,který bude prohánět favority. GM Steve Yzerman před sezonou zapracoval tam,kde asi pálila bota nejvíc-obrana. Ne že by byla špatná,ale k cestě za SC potřebujete výbornou. A tak do týmu přivedl dva defenzivní a spolehlivé beky-Garrisona a Stralmana. Ani do útoku nešetřil,vzal veterána Morrowa a důrazného Boyla. Ztráty-určitě Purcell(12+30) a defenzivní specialista Thompson(9+7).
Jinak je tým poskládán perfektně,Bishop dokazuje,že pozici jedničky zvládne,v obraně důraz(Gudas,Carle) i tvořivost(Hedman)+ zmíněné posily. Útok to je především Stamkos,ale ani zbytek forvardů rozhodně není do počtu-Filppula,Callahan,Palát.

Sens před sezonou sčítají ztráty a čeká je přestavba kádru. Z obávané legie Alfredsson,Spezza,Heatley,která je dovedla před časem do finále SC(2007),zbyly fanouškům jen památeční dresy a hledat nějakou stars v jejich sestavě budem hledat těžko. Jedinou jistotou zůstává dólman Anderson(dnes půjde do branky Lehner) a ofenzivní kouzelník z řad obránců-Erik Karlsson. Kromě Spezzy odešli ještě Hemský a Da Costa,posily-veterán Legwand a mladík Chiasson. A tak 1.centra bude hrát power forvard Turris,ze zkušených hráčů schopných pravidelně střílet góly je tam potom již jen Michálek a snad i McArthur. Jinak houf mladíků,kteří se ale budou bít na 100%.

Oba týmy mají za sebou zahajovací zápas,Tampa v derby porazila Floridu 3:2 až v prodloužení,na střely ji přestřílela 32:21,měla převahu,gólman hostů Luongo dlouho odolával,nakonec ale padl. V zápase využily Bolts 3 přesilovky ze 7 a vypadá to,že hra v početní převaze bude jejich silnou zbraní.

Ottawa na úvod padla v Nashvillu 2:3,dlouho je držel Anderson na kterého šlo 37 střel,nakonec ale ve 3.třetině 3x inkasoval a Sens ke konci dokázali jen snížit.

Favoritem jsou domácí,domácí prostředí a forma(Tampa vyhrála 5 ze 6 přípravných duelů) hovoří pro domácí.