Krajinovč-Chiudinelli | Ostatní Autor: Kubhajzl

27.10.2014 18:51
Tenis
Ostatní
2014-10-28 12:00:00
2.4
3
Chiudinelli
TIPSPORT CZ/SK
Ostatní
       vs.        

Favorizaci mladého Srba proti domácímu borci nějak nerozumím - pro mě naprosto open spiel.

Filip je určitě velkou nadějí srbského tenisu - v juniorce hrál SF jak USO, tak i Wimbledonu a stihl už i debutovat v rámci Davis Cupu.

Pravdou ale taky je on se cítí nejlépe a nejlepších výsledků dosahuje na antuce kde je nejsilnější a letos např. vyhrál Cortinu a Vicennzu challangery a v Sarasotě byl ve finále.

 V hale je to však jiná písnička když letos 4/4 a celkově 19/17.

Marco je o celých 11 let starší a zkušenější a i když je pravdou že to není žádný velký držák tak svoje chvilky má - a většinou ty chvilky přijdou v hale a v domácím prostředí obzvlášť - v Basileji dostal do 3 setů Dodiga ze stavu 3-6 a 1-5 a seta dokázal vzít i lepším hráčům než je Srb.

V indoor on má 97/79 tedy asi 5x tolik co Srb a to by se mělo projevit.

Navíc hraje doma - našel jsem že tady hrál poslední 3 ročníky a předtím jaksi nic. A ono to mělo svou příčinu - do r. 2010 se totiž tady tento turnaj hrál na antuce a to ho jaksi nebralo. Ale od roku 2011 se tento turnaj přesunul do indoor a hle - Marco se hned zjevil a má tu zde bilanci QF- 1) kolo - SF. Loni tady tedy hrál SF a počínal si nadmíru suverénně - Ehrat, Marti a Gomboš easy 2-0 a až v tomto SF podlehl v 3-setterovém dramatu pozdějšímu vítězi Jazirimu a bylo to fest natěsno - takže se mu tady poslední 2 roky ze 3 dařilo a zejména z loňská má na co navazovat.

Utkali se spolu na začátku února v DC a Srb vyhrál 2x 6-4 - ale tomu nepřikládám význam bo se hrálo v Srbsku za rozhodnutého stavu a motivaci měl jen mladý Srb před domácím publikem.

Filip je určitě talent ale vzhledem k uvedeným faktorům, kterými jsou na straně Švýcara jednak domácí prostředí, jednak povrch (Greenset) a zkušenosti jak s halou, tak i obecně, jsou na jeho straně. Kdyby se hrálo na antuce v Srbsku tak by to byl bet na Srba - ve Švýcarsku v hale to je jednoznačně Marco.

Vše nad 2 má velkou hodnotu kurzy mají být na evens.