Clippers - Minnesota | Ostatní Autor: Laposa - již zde nepůsobí

1.12.2014 20:56
Basketbal
Ostatní
2014-12-02 04:30:00
1.8
3
Chris Paul 18,5-
Startip - nepoužívat
Ostatní
Chris Paul letos dává průměrně 18,3pts (doma 18,4pts a venku 18,1pts), má 13 střel, úspěšnost 52,9% a také háže 3,6 trestných hodů, když promění 3,1 což je 86% úspěšnost.

Clippers dnes budou hrát doma s Minnesotou a já zde vidím jasnou výhru domácích a tak by ani nemusel rozehrávač Paul tolik hrát. Pro oba to sice bude 3-tí zápas za 4 dny, ale Minnesota je na tom odost hůře! Clippers ze začátku sezony nebyli tak jasní, ale ted hráli 7 zápasů po sobě venku a prohráli jen v Memphisu a např. v posledních 2 zápasech celkem v pohodě vyhráli, takže u nich ta únava nebude.

Minnesotě ale chybí rozehrávač Rubio, dále Martin, Pekovic a do dnešního zápasu nenastoupí ani nováček Wiggins, který včera hrál 18 minut, chtěl to zkusit, ale nešlo to, takže budou mít opět málo hráčů a to už by mohl být problém. Včera se vydařil zápas Muhammadovi, který dal 28pts (střelba 12/17), ale pochybuju že to dnes zopakuje. Centr Dieng moc střel nemá, Brewer dokáže dát body, ale venku má horší střelbu a nemá tolik střel. Teď to docela šlo rozehrávači Mo Williamsovi, ale ten bude hrát právě na Paula, takže ten to bude mít hodně těžké, něco by mohl dát Young, ale že by mě nějak přesvědčil teď to taky nemůžu říct a po 3Q to klidně může být o 20 bodů nebo třeba i víc a zápas bude rozhodlý. Navíc za domácí se teď chytil Griffin a Minnesota dostává z podkoše jako 2. nejvíce bodů a podle mě Griffin si tam bude dělat co chce a pokud to bude opravdu rozhodle  tak on to i tak klidně může hodit, ale zahraji si under u Paula.

                

Paul je výborný hráč, má výbornou úspěšnost střelby, ale pokud není nějak silný soupeř tak on těch střel moc nemá a zároven má hodně asistencí, letos průměr 9,6. Tuto hranici překonal 7x a 9x ne, v posledních 2 zápasech jak jsem napsal kdy to bylo taky snadnější vítězství tak dal 10 a 17 bodů. Podle mě to dnes Minnesota neutáhne a dostane klepec a Paul tak nebude muset mít ani moc střel a bude v underu.