Mannheim - Augsburg | Ostatní Autor: GGBridge

15.12.2014 15:02
Hokej
Ostatní
2014-12-16 19:30:00
2.4
3
Mannheim -2,5
Marathonbet - nepoužívat
Ostatní
Uplně v pohodě se dá zahrát i nižší hcp -1,5 za @1,75, nicméně si myslím, že tam ten rozdíl bude větší. Augsburg měl solidní start do ligy a hráli dobře, postupem času se však propadli a serie porážek vedla k výměně trenéra. Je pravda, že se to herně i výsledkově teď trochu zvedlo, ale pořád je tam řada věcí, které hrají proti Augsburgu. Jednou z nich jsou absence dvou výborných útočníků Mike Connollyho (18 apps 4+7) a Ryana Baydy (6 apps 4+6), kteří sice nehrají delší dobu, ale loni udělali oba dva přes 40b a Augsburg prostě nemá kádr na to, aby tohle dlouhodobě adekvátně zalepil. Augsburg měl velmi dobrou už přípravu před sezonou a navázal i v lize, lajna Bayda - Caporusso - Da Silva školila kde koho, celkem fungovaly i ostatní formace. Dneska je bohužel AUgsburg na tom tak, že stačí v nadsázce pohlídat jednu lajnu a soupeř ne že je poloviční, ale třetinový. Z toho vyplývá i přesilovková údernost Augsburgu, která je nejmenší v lize - necelých 12%. Abych nekřivdil, tak Mannheim je druhý nejhorší s 13%.

Jenomže Mannheim to je trochu jiná káva. Tam je kvalita kádru uplně jiná, prosadit se může v podstatě kterákoliv lajna, z hráčů už chybí "jenom" Jochen Hecht (20 apps 6+5). Mannheim měl trochu slabší herní období, ale zlepšil obranu a po výhře v Eisbarenu ovládl i ligový šlágr, když si poradil v té době s vedoucím mužstvem z Mnichova 5:2. Mannheim čelil mnoha přesilovým hrám, přesto to ustál a zápas zaslouženě vyhrál. Doma pak nedal šanci Iserlohnu. Sice to skončilo 4:2 s tím, že čtvrtý gól přišel do prázdné, nicméně domácí měli zápas pod kontrolou (42:13 na střely), bohužel slabší chvilky si vybral golman Endras, jinak letos chytající poměrně spolehlivě.

Abych se vrátil k Augsburgu ještě, tak oni pokud už něco uhrají, tak spíše doma, venku se jim nedaří, letos venku 10 porážek ze 14 zápasů, a to 2 výhry udělali ještě na začátku soutěže v dobrém rozpoožení. Osobně si myslím, že tohle utkání nebude vyloženě o tom to obětovat a odjezdit, ale přeci jen by pro ně bylo výhodnější, kdyby se soustředili na páteční a nedělní utkání, kde jak Iserlohn, tak Eisbaren jsou celky, které se budou bodově Augsburgu bezprostředně dotýkat, Mannheim těžko. S tím souvisí fakt, že by do branky mohl naskočit třeba náhradní golman Keller (10 apps 3,04 GAA 91%). On má sice téměř srovnatelná čísla s Chrisem Masonem, ale Mason teďka chytil dobrou formu a dokázal hosty podržet, ale těch zápasů má teďka už za sebou povícero. Mannheim má výborného golmana i na druhé pozici, dokonce Ziffzer (7 apps 1,23 GAA 95%) proti předpokladům letos vynikající čísla.

Letošní vzájemný zápas se odehrál na ledě Augsburgu a dalo by se říct, že tam v podstatě započala ta krize, která hosty postihla. Mannheim vyhrál 3:0 a zápas odehrál poměrně solidně. Za hosty oproti minulému zápasu nebude Connolly. Jak říkám, došlo tam ke zlepšení, ale druhá věc je, že se jednalo vesměs o mančafty z tabulkového okolí. Tohle je zápas proti top týmu ligy a nemyslím si, že by měl Augsburg nějaký recept, jak na domácí vyzrát. Přesilovky ne, střelecky také ne. Jedině nasadit Masona a spolehnout se, že vychytá další dobrý zápas. Přesto si myslím, že ta síla Augsburgu je soustředěna do první, druhé formace, zbytek nechci říct bída, ale prostě rozdíl tam je. Domácí naopak vyrovnaný tým, prakticky v kompletním složení, výborní golmani. Pokud tam hostům nespadne vyloženě nějaké náhody jako Iserlohnu, tak to může skončit mnohabrankovým rozdílem.