Polsko-Maďarsko | Ostatní Autor: kosecek- již zde nepůsobí

7.2.2015 13:01
Hokej
Ostatní
2015-02-07 16:00:00
1.85
3
over 5,5
BET365
Ostatní
     vs    
Polsko-Maďarsko tip over 5,5

Poláci se připravují na MS divize 1A,které se v dubnu bude konat na jejich půdě a naši severní sousedé k němu vzhlíží s velkým očekáváním,ve smělých plánek dokonce mluví o postupu,v elitní skupině naposledy hrály v roce 2002. Soupeřem jim ještě budou reprezentace Maďarska,Ukrajiny,Japonska,Kazachstánu a Itálie. Hrát se bude v Krakově,v hale pro 15 000 diváků a mezi veřejností je o šampionát velký zájem.

Tady na tomhle turnaji reprezentuje čistě výběr z domácí soutěže,jedinou vyjímkou je legionář z Třince Chmielewski a v 1.zápase si poradil v divokém zápase s Ukrajinou 6:5pp. Loni repre postoupila s nižší divize 1B celkem suverénně(prohráli pouze v posledním zápase s Litvou,ve kterém již o nic nešlo). V téhle sezoně se jž zúčastnily turnaje v Maďarsku,který nakonec vyhrály a střelecky vůbec nešetřily,skóre 12:12 za 3 zápasy je výmluvné. Před vánoci si pozvali ke dvou přátelskám zápasům Itálii a ikdyž nebyly Taliáni v nejsilnější sestavě,odvezli si prohry 4:1 a 3:1,pro domácí cenné výhry.

Maďarsko hrálo v nejvyšší kategorii MS naposledy v roce 2009,přesně po 70 letech,ale hned sestoupily aniž by získali bod. V paměti hlavně utkvěl emotivní zápas se Slovenskem(Bartečko rozhodl o výhře 13s před koncem). Od té doby se potomci Hunů marně pokouší o návrat a vždy jim těsně unikne. Předloni měli šanci asi největší,hráli doma a k postupu jim chyběli 2 body,které trestuhodně stratily s Koreou(4:5n),ač po dvou třetinách vedli 4:1).
Na turnaji v Polsku je tým složen defacto z poloviny z hráčů Szekesfeháru,účastníka Ebel ligy,nutno ovšem podotknout,že až na vyjímky ke klíčovým hráčům nepatří. V týmu je i slávista Vas(první utkání nehrál),20-ti letý talent Balász(letos v mestis 7+18),nebo legionář z Krefeldu Sofron. V prvním zápase si v tréninkovém tempu poradily s Rumunskem 8:0.

Oba týmy se letos utkali na již zmiňovaném turnaji v Maďarsku a Poláci brali výhru 6:4 a já ani dnes nečekám,že by se hrálo z obrany,hlavně domácí výběr nemá bránění v krvi.