Sparta - Hradec | Ostatní Autor: Fáďos

22.9.2015 12:12
Hokej
Ostatní
2015-09-25 18:30:00
3.01
1
2 DNB
TIPSPORT CZ/SK
Ostatní
Páté kolo Tipsport extraligy je ještě daleko, hraje se až v pátek, nicméně mě padly do oka open kurzy na Hradec venku proti Spartě a chci toho využít, než to popadá. Že se tak stane, o tom jsem přesvědčen z důvodů, které popisuji níže.

Sparta:
Sparta měla na svém kontě po třech kolech devět bodů a zaznamenali tak nejlepší start do sezóny za kdoví kolik let. Ve čtvrtém kole přišla prohra. Aktuálně má tedy Sparta 9 bodů za 3 výhry a 1 prohru, skóre 18:12. Soupeři spíše slabší: Olomouc, Zlín (který sice na Spartu umí, ale letos přestavba kádru), Vítky (také oslabení oproti loňsku) a Karlovy Vary, které dokázaly Spartu v pod Krušnohoří senzačně porazit. Navíc mě v tomto posledním zápase zarazil fakt, že ač Sparta prohrávala takřka od první minuty, přestřílela domácí jen lehce.

Hradec Králové:
Hokejisté Hradce udělali před sezónou také nějaké změny. Cílem bylo hrát atraktivnější a útočnější hokej. Klub před sezónou vyhlásil útok na semifinále PO, tedy minimálně 4. místo. Podle mě dost smělý plán, ale zase tak nereálný není. Zatím se Hradci poměrně daří. Na úvod sice uhrál doma jen bod s Vítkovicemi, ale pak vyhrál v Olomouci a doma přehrál Litvínov (obrat z 1:4). Naopak posledně neudržel vedení 2:0 v Liberci a obdržel porážku 4:2.

Sparta má před sebou dnešní (úterní) zápas doma s Curychem, což může ještě trochu zamávat kartami. Nějaké zranění, konfrontace s jiným stylem hokeje, menší připravenost na Hradec. To hosté mají na to, aby se na Spartu připravili a zlepšili svou hru o dva dny víc.

H2H: Poslední čtyři zápasy se Spartou Hradec sice prohrál, ale jednalo se o play-off a zápasy byly většinou dost těsné. Loni v základní části (kterou považuji za úplně jinou soutěž, než play-off), uhrál Hradec se Spartou sedm (číslicí 7) bodů a vyhrál i venku. Oni hrajou takový mdlý, otravný styl hokeje (i když letos je to asi trochu lepší) a Spartě nabité hvězdami by to nemuselo sedět. Čekám, že bude Hradec držet krok, kvalitu na to mají a Spartě se na ně tolik nedaří. 

S krásným kurzem na away win (ale i X2) se vytasil Marathon, ale tam jsem zrovna na suchu. Hraju proto u Tipáče, který drží taky hezky. @3,01 na DNB nebo @2,12 na X2 jsou podle mě skvělé kurzy.

Jelikož je k zápasu ještě daleko a nemám tím pádem dostatek informací, ubírám na vkladu a posílám na DNB jenom jeden žetonek.