New Orleans Saints - Atlanta Fal | Ostatní Autor: Kubi$$$

15.10.2015 20:09
Baseball/NFL
Ostatní
2015-10-16 02:25:00
2.02
2
Atlanta -3.5
PINNACLE
Ostatní

Dnes v noci se střetávají opět dva divizní soupeři. Domácí Saints (1-4) v minulém kole venku propadli s do té doby se trápící Philadelphií 39:17, jedinou výhru mají z předminulého kola, kdy porazili v prodloužení zraněními sužovaný Dallas v prodloužení 26:20. Atlanta (5-0), některé výhry se rodily až v posledních drivech, tým táhne útok, přesto se obrana zlepšila, když minulý rok byla nejhorší v lize. Může za to částečně příchod hlavního kouče Quinna, který se živil jako defenzivní koordinátor Seatlu Seahawks…

V New Orleans může dnes být po sezóně. V mediích se spekuluje o tradu kouče Paytona do jiného týmu. Především se mu vyčítá, že pustil TE J. Grahama do Seatlu a taky problémy se salary cap, kdy Saints platí obrovské sumy hráčům, kteří už v týmu nejsou. Minulé kolo ve Philly zachytily kamery právě Paytona s def. koordinátorem Ryanem, v ostrém sporu. Pohoda tam rozhodně nepanuje, mladá obrana není schopná zastavit útoky soupeřů, secondary je údajně overpaid a underachieving. Ryan řekl, že cítí zlom a že to přijde…No já si nejsem jistý. Co se týče útoku,  QB Brees má problémy s ramenem, což jej asi limituje a oproti minulým sezónám je poloviční. Chybí mu souhra s Grahamem,v  neděli  s Philly byl 5x sackován a celý zápas pod tlakem. Největší problém ale je nefungující běhová hra. Dnes by mu měl chybět i WR nr1 M.Colston, který laboruje s vyhozeným ramenem, v úterý netrénoval a je veden jako doubtful. Cílem číslo 1 tak dnes bude nedraftovaný WR, bývalý člen tréninkového mužstva Caroliny Snead a sekundovat mu bude Cooks.

Atlanta stojí na trojici ofenzivních hráčů QB Ryan, WR J.Jones, RB D.Freeman. Z výborné běhové hry profitují i další hráči – WR Hankerson, TE Tamme a veterán R. White, který by dnes při omezeném počtu snapů pro zraněného Jonese měl dostat více příležitostí a já se těším na to, že se opět chytne a něco předvede. Ano Jones má problémy s hamstringem, ale v minulosti už hrál i se zlomeninami a stehno ho tahá posledních pár let - hrát by měl. Jeho účast na hřišti bych přirovnal k tomu, jak se všude psalo o Jágrovi, že jen jeho přítomnost na přitáhne pozornost soupeře a ostatní z toho benefitují.

Oba utoky jsou srovnatelné v pasové hře (Saints 387y/z, 103 bodů, 9x fumble vs Falcons 406y/z, 3x fumble, 162b) , Saints mají QB Breese, ale Atlanta má více vyrovnaných WR a hvězdu Jonese. Jednoznačný edge má Atlanta v běhové hře, kdy na zápas naběhá 126 y/z – 9. v NFL a během skórovali 10TD, kdežto Saints se krčí na 29. pozici s 85 y/z a doběhli pro 5TD a to dnes nastoupí proti NR1 obraně proti běhu!!!. Obrany proti pasům Saints 23. v NFL povolí 273y/z Atlanta 29. v NFL 288y/z, ale proti běhu Saints 30. 136y/z, Atlanta 1. v lize 78y/z…

V New Orleans nefunfuje momentálně nic, trenéři se hádají při zápase na lajně, v médiích vystupují nervozně, největší hvězda věčně pozitivní Brees se vyjádřil, že je naštvaný, podrážděný a zklamaný z toho jak hrají. Navíc měli pouze krátký týden na to, něco vymyslet. Atlanta je na vítězné vlně, těží z běhové hry a kliďase Ryana, který umí zápasy otočit i v posledním drivu. Atlanta v poslední čtvrtině prohrávala ve 4 z 5 zápasů, které letos vyhrála…Dnes budou chtít umlčet domácí publikum, které se v případě nepříznivého vývoje otočí proti domácím, nebo rezignuje a budou si chtít vytvořit náskok od začátku. V druhé polovině pak mají možnost lépe pracovat s časem, díky běhové hře. Tuto šanci Saints nemají a budou se spoléhat jen na pasovou hru. Běhová hra je taky velmi důležitá v red zóně (20yardů od soupeřovy goal line), kdy se hřiště smrskne na pár metrů a vy musíte překonat posledních pár yardů pro TD. Saints můžou projít hřištěm hladce, ale v red zone budou mít problémy skórovat - kdežto Atlanta si tam doběhne. Výhodou pro Saints je domácí dóm, který ještě nedávno býval nedobytnou tvrzí, ale to už neplatí a navíc Atlanta své domácí zápasy hraje taky v „hale“ takže tohle by pro ně nevýhodou být nemělo.

Fair bych viděl na Atlanta -4, -4.5 a proto -3.5 za 2.02 na Pinny beru.Atlanta tentokráte nenechá nic náhodě a půjde si od začátku pro vítězství, body budou přidávat konstatně a vyhrají o více než jeden TD.