Jacksonville Jaguars - Buffalo B | Ostatní Autor: Kubi$$$

24.10.2015 21:03
Baseball/NFL
Ostatní
2015-10-25 14:30:00
1.96
3
Bills -4.5
Marathonbet - nepoužívat
Ostatní

Tento zápas se odehraje v Londýně na neutrální půdě od 14.30 našeho času a s tím souvisí i úvaha, která mě nutí si tento zápas zahrát za více než klasické 2 jednotky. (uvádím ji až na konci, pro netrpělivé, kterým se vše mezi nechce číst) Zápas poprvé v historii NFL je ke zhlédnutí zdarma na webu yahoo pro všechny fanoušky na světě.

Jaguáři 1-5 jsou dlouhodobě velmi slabým týmem, letos by mohli vyhrát dva až tři zápasy, což by stále bylo zlepšení oproti letům minulým. Tým táhnou mladíci. QB Blake Bortles má už nyní o 2TD více než minulou sezónu – 13, ale jeho slabou stránkou je ztrácení míčů – 7 INT a 3 fumbly. Jeho přihrávky směřují na dva mladé WRs Robinsona a Hornse - oba atakují 500y hranici zachycených přihrávek za sezónu a dohromady mají 9TDs. Běhová hra neexistuje, jednička na postu RB TJ Yeldon se zranil a možná bude ready možná ne, přesto však nějak nezáří – 3.8y na běh, přičemž náhradníci Gerhart a Robinson proti Houstonu běhali s průměrem jen kolem 2.8y zápas a to obrana Bills proti běhu je 4. v NFL (Houston 16.).

Pasová obrana Jaguars je tragédie a každý QB proti nim vypadá jako největší superstar. Soupeřům povolí 29.3 bodů na zápas což je nejhorší v NFL a mají pouze 1 interception.

 

Bills 3-3 na tom nejsou zrovna nejlépe, byli pasováni na černého koně a dost se od nich očekávalo. Mají nového kouče, takového Mourinha amerického fotbalu Rexe Ryana. Ten velmi dobře vychází s hráči, je motivátor a svým založením defenzivního zaměření. Po prohře s Bengals minulý týden se ale někteří hráči nechali v mediích slyšet, že nesouhlasí s play callingem Ryana a myslí si, že by měli více rushovat QBs soupeře. Ryan přiznal chybu a dle mého svým hráčům vyjde vstříc a Bills tak budou vytvářet větší tlak na mladého Bortlese. Když jsem u obran, tak na lajně by měli Bills být lepší, ale důležitý bude výkon jejich CBs v secondary, kteří budou hlídat Hornse a Robinsona – Gilmore je výborný a jeho kolega Darby je obrovským překvapením a hraje velmi dobře. Otázkou je však jeho nezkušenost a inkonzistence výkonů a dá se čekat, že Jaguars půjdou více přes něj. Já si myslím, že úplně propadnout by neměl a když si pohlídá front 7 běhy soupeře, bude se Jaguars míč posouvat po hřišti velmi těžce. Obrana Bills bude bez zraněného def. tackla K. Williamse.

K útoku Bills a zároveň k obrovskému mínus – zraněním: mimo je starting QB Taylor, ale zastoupit by ho měl EJ Manuel, který už nějaké zkušenosti má (16 zápasů v NFL) a jeho statistiky v minulém zápase byly podobné jako jeho parťaka, kterého nahradil a to hrál proti neporaženým Bengals. On akorát nenaběhá tolik jako pohyblivý Taylor. Zranění jsou také WRs Harvin (19 catchů) a Watkins(11), takže více vytížený by měl být WR Hogan(14), Woods(17) a TE Clay(31). Na těch číslech jde vidět, že pasy rozdávají QBs Buffala rovnoměrně a o zas tak obrovské ztráty by jít nemělo. Proti Bengals měl pak průlomový špíl RB McCoy, který se po příchodu z Philly doteď trápil jak herně tak se zraněním. Minulý týden však naběhal 90y a TD a zítra by měl opět atakovat 100y po zemi. A tak si myslím, že Bills s ním budou mít více konzistentní útok, budou v útoku trávit více času a budou s míčem posunovat po hřišti pravidelněji než Jaguars.

 

Co pro mě ale je nejdůležitějším faktorem v tomto zápase:

Buffalo Bills do Londýna odcestovali ihned po prohraném zápase s Bengals a tak v Londýně přistáli v pondělí ráno. Jaguars už v Londýně hráli v minulých dvou sezónách, taky tehdy trávili v Anglii celý týden, ale oba zápasy prohráli s celkový skóre 73:27 a tak si řekli, že se letos připraví doma. Pověrčivost, nebo organizační nezvládnutí takového přesunu ihned po zápase? Já nevím. Jaguars do Londýna přiletěli v pátek ráno a to hráčům Bills dává 4 dny navíc na aklimatizaci a hráčům Jaguars necelé dva dny na to, přenastavit svůj bodyclock na zápas který se odehraje v 9:30 ráno času, na který jsou nastavena jejich těla. Bills budou dominovat v obraně a McCoy si opět půjde pro TD, Jaguars podcenili přípravu a ve vyrovnané soutěži jakoo je NFL se to projeví, opět budou chybovat a ztrácet míče. Bills vyhrají minimálně o 1 TD. Proto -4.5 beru. GL všem.