Aalborg - Odense | Ostatní Autor: Dragon

3.3.2016 18:17
Fotbal
Ostatní
2016-03-04 18:00:00
2.23
3
over 3
PINNACLE
Ostatní
AALBORG je po prvom jarnom kole na druhom mieste tabuľky a považujem ho za najvážnejšieho kandidáta na boj o titul s FC Kodaň. Doma má bilanciu 6-1-2 a skóre 26:9. Aalborg začal sezónu rozpačito, ale postupne sa rozbehol a niektorým súperom doma nadelil poriadne debakle: Odense 5:1, Bröndby 4:1, Sonderjyske 5:0, Hobro 6:0. Aj vďaka týmto výsledkom nastrieľal doma najviac gólov zo všetkých. V domácich zápasoch Aalborgu priemerne padá 3,9 gólov. Aspoň štyri góly padli v piatich z jeho deviatich domácich duelov.

Aalborg bol v prestupovom období veľmi pasívny. Prišiel o krajného obrancu zo základu Dalsgaarda, útočníka z lavičky Heleniusa poslal na hosťovanie a odišli aj ďalší traja hráči, avšak menej významní. Do tímu nepribudlo ani jedno meno. Ale Aalborg si udržal svojich top hráčov (kanonier Spalvis po sezóne prestúpi do Sportingu Lisabon) a súčasný káder mu na boj o titul stačí. Ako som už naznačil, Aalborg má smrtiacu ofenzívnu silu, hlavne útočné duo Spalvis (18/15) - Enevoldsen (18/9) hrá v super forme. Dopĺňa ich krídelník Thomsen (19/2) i ďalší hráči. Zajtra bude chýbať kapitán Rasmus Wurtz (16/0), ktorý má v strede zálohy skôr defenzívne povinnosti. To bude pre Aalborg strata smerom dozadu, pretože v základe ho pravdepodobne nahradí ofenzívnejšie ladený mladík Abildgaard (8/1). Aalborg odohral v pondelok remízový duel na pôde Midtjyllandu, ale bol lepším tímom, mal viac šancí a zaslúžil si zvíťaziť. Proti Odense je určite favoritom.

ODENSE je na siedmej priečke tabuľky a skončiť v pokojnom strede je aj jeho cieľom. Vonku má bilanciu 3-1-5 a skóre 13:21, čo znamená priemerne 3,8 gólov na zápas. Aspoň štyri góly padli v piatich z jeho deviatich duelov vonku.

Odense som rozoberal už minule. V zápase s Aarhusom (2:2) to bol zápas rozdielnych polčasov. Aarhus sa rýchlo ujal dvojgólového vedenia, Odense bolo v prvom polčase neškodné, v druhom však zaplo a vyrovnalo. Aarhus mohol pridať viac gólov, mal niekoľko dobrých šancí na rozhodnutie, avšak zaskvela sa nová posila Odense, nórsky brankár Grytebust. Ten prišiel do klubu v zime, mal vyriešiť brankársku otázku v klube a v prvom stretnutí naozaj zaujal. Avšak čo z toho, keď obranná štvorica sa oproti jesennej časti vôbec nezmenila a určite nepatrí k najlepším. Navyše zajtra bude chýbať ľavý obranca Skulason (18/2), takže tréner Nielsen (ktorý predtým viedol Aalborg) bude musieť experimentovať. V predošlej analýze som spomínal defenzívneho záložníka Uzochukwuho, od ktorého som čakal, že prinesie viac rozumu do obrannej činnosti Odense, avšak ten narozdiel od Grytebusta sklamal v prvom zápase v novom drese. Odohral katastrofálny prvý polčas, bolo z neho veľmi cítiť frustráciu a bol vystriedaný. No a zajtra zrejme začne z lavičky a do základu sa vráti Busuladžič. Odense má veľký ofenzívny potenciál, hlavne vďaka trojici Falk, A. Jacobsen a Festersen. Jacobsen prišiel do Odense práve z Aalborgu, boli tam dosť naťahovačky, takže bude mať aj motiváciu navyše. Okrem Skulasona bude zajtra chýbať pravý záložník Greve (16/3), v základe ho zrejme nahradí jeden z dvojice Desler - Edmundsson.



Obidva tímy vyznávajú prakticky totožný herný štýl. Hrajú kombinačný futbal, radi tvoria hru a ich zápasy sprevádzajú šance a góly. Domáci aj hostia majú v základnej zostave skvelých strelcov. Defenzíva Odense je vyslovene Achillovou pätou mužstva, obrana Aalborgu je tiež zraniteľná. Alternatívou je stávka obaja dajú gól, tam ma však nezaujali kurzy a navyše Aalborg už niekoľkokrát v tejto sezóne dokázal, že over dokáže nastrieľať aj sám. Ale čakám, že prispejú aj hostia a štyri góly v tomto zápase vidím ozaj reálne. Fair kurz na over 3 pre mňa 2,05. Prvý vzájomný zápas v tomto ročníku vyhral Aalborg doma 5:1.

0:1 KO