Mornar-Partizan | Triglav liga-vodní pólo Autor: Otak13- již zde nepůsobí

25.1.2017 10:24
Ostatní
Triglav liga-vodní pólo
2017-01-25 19:00:00
1.85
3
02 Partizan
FORTUNA CZ/SK
02 - neprohra hostů

V 10.kole Triglav ligy si dnes zahraji dva zápasy. Bohužel z českých to mají pouze Fortuna a Sazkabet, Tipsport tuhle soutěž nevypisuje. 

 

Prvním je zápas mezi celky Mornar a Partizan, kde očekávám vyrovnaný zápas a kurz na neprohru Partizanu nenechám ležet. 

 

Mornar Split – tradiční Chorvatský klub s dlouholetou tradicí, vloni skončil ve středu tabulky, bez šance na medailové boje, ale zase daleko od sestupových vod. Letos zatím na šestém místě s 8. body, vypadá to na stejný průběh jako vloni. Už minulé kolo se jim uzdravil centr Duževič, ale na marodku zase přibyli dva hráči. Luka Kolar do konce sezóny a pro mononukleózu asi na měsíc Burič a od minulého utkání má problém s loktem Buha, který možná nastoupí, ale se sebezapřením. Prostor tedy dostanou mladí hráči, ale tam není taková kvalita.

 

Partizan – ten už jsem tu párkrát hrál a představoval. Jeden z předních Srbských týmů, kterého ale sužují finanční problémy. To se teď ukázalo na posledních zápasech, kde neodehráli domácí zápasy ve svém bazénu(problém s vyhříváním), ale museli využít nabídku jiných klubů. Přesto je to pro mě celek kvalitnější, než domácí, v týmu řada mladých Srbských reprezentantů čekajících na svoji šanci. Tihle mladíci mají každý zápas motivaci se ukázat skautů z bohatých Italských či Maďarských klubů. Soutěž rozjeli na výbornou, porazili doma třeba druhý Jadran HN , do toho velmi dobrá utkání v LM. Jsou na čtvrtém místě s 13. body. Teď se jim navíc do týmu vrací centr Nebojša Toholj, ten bude rovněž znát. Hosté po špatných výsledcích budou muset dnes zase bodovat, aby nepřišli o první čtyřku a dnes k tomu mají podle mě ideální příležitost. První zápas s Mornarem doma vyhráli 9:8, dnes absence u domácích, hosté komplet, věřím že i dnes budou bodovat.