Orlando - Miami | NBA Autor: Dragon

3.3.2017 12:58
Basketbal
NBA
2017-03-04 01:00:00
1.75
3
Fournier 16,5+
TIPSPORT CZ/SK
počet bodů hráče (vč. prodloužení)

Evan Fournier je najlepší strelec Orlanda s priemerom 16,7 bodov na zápas. Doma dáva viac – 17,6 bodov. Má síce trochu slabšiu úspešnosť, ale zato viac striel aj trestných hodov.

Fournier je líder ofenzívy Orlanda, kde nie je veľa hráčov, ktorí by si zobrali viac striel. Odišiel Ibaka, prišiel Ross, potom Vučevič má v ofenzíve dosť priestoru, ale dnes by mohol mať problémy s Whitesideom. Payton či Gordon hodia viac bodov len občas.

Je pravda, že Miami bráni Fournierovu pozíciu celkom dobre, a to aj v posledných zápasoch. Waiters je obranca, ktorý vie súpera potrápiť. Dnes je jeho štart otázny a samozrejme by bolo ideálne, keby nenastúpil.

V tejto sezóne odohrali už 3 vzájomné zápasy a aj keď Waiters hral (v dvoch), Fournier sa pomerne ľahko presadil. V úplne prvom zápase ročníka nahádzal 20 bodov, potom 26 (tu bolo dvojité predĺženie) a naposledy 24 bodov. Celkovo bola jeho strelecká úspešnosť v týchto dueloch 48,3 % a pri trojkách 46,7 %. V oboch prípadoch je to viac ako jeho priemer. A proti tomuto súperovi si vzal aj viac streleckých pokusov.



Fournier je najvyťaženejší hráč Orlanda (ak zatiaľ nerátam Rossa, ktorý po prestupe odohral len 3 zápasy), proti Miami sa mu darí a hranica na over je výborná.