Nyon - Rapperswil | 3.liga, Švýcarsko Autor: GGBridge

12.3.2017 12:18
Fotbal
3.liga, Švýcarsko
2017-03-12 15:00:00
2.05
3
under 2,5
BET365
over/under

 

Souboj na čele tabulky se dnes odehraje v Nyonu, kde jsou zase ambice, přes zimu se posilnili o kvalitní hráče a první duel zvládli easy v Zurichu (3:0). Na podzim byla dost kritizovaná defenzivní činnost, proto přišel do brány Barroca a defenzivní štít Popara, oba hráči s ligovými zkušenostmi. Po karetním trestech se navíc vrací dva střeďáci Gailard (16z) a defenzivnější Camara (11z). Nyon umí směrem dopředu, ale spíše se jim daří lámat slabší celky, pokud se proti nim postaví vyspělejší celek s lepší obranou a pevnější hrou, tak mají se střílením branek problém.

To je případ Rapperswilu, který Nyon doma porazil 2:0 a je to tým s nejlepší obranou, z 18z dostali jenom 15 branek. Není to náhoda, ten tým je stavěn několikátým rokem s cílem dostat do 2.ligy, už je tam solidní kvalita, ale zatím drží první (jediné postupové) místo Kriens. Nicméně 7b ztráta a zápas k dobru nejsou nepřekonatelný problém, ještě se určitě zabojuje. Rapperswil odehrál první zápas jara doma s Brühlem, kde výsledek 4:2 není přesvědčivý, jenomže měli pozměněnou stoperskou dvojici, kde ani Simani (17z) ani Kllokoqi (16z) nebyli k dispozici, dneska už budou. Co se Rapperswilu týče, tak ta kvalita je tak spíš v defenzivě. Ty branky jim padají hodně proti juniorkám, které hrají otevřený fotbal s každým a spíše proti slabším týmům.

Takže souhoj o 6b, mělo by přijít dost diváků, ani domácí ani hosté ještě nevzdávají boj o vedoucí pozici. Oba dva posílená obrana, čekám spíš těsný zápas s taktikou nikam se moc nehnat a čekat na chyby. Co si pamatuji hřiště v Nyonu, tak tam to býval vždy docela těžký terén, po zimě by to mohlo být stejně takové.