Galway Utd.-Finn Harps | 1. liga, Irsko Autor: beast95

19.5.2017 19:58
Fotbal
1. liga, Irsko
2017-05-19 20:45:00
1.72
2
Galway Utd
TIPSPORT CZ/SK
1x2

Kurzy docela padaly, teď zas lezou lehce nahorů, ale pro mě je to pořád v pohodě hratelné. 

Oba týmy letos zatím velice špatné
Galway, 11. místo - předposlední
11 bodů, skóre 11:17
Poslední zápasy dobrá forma 1-4-0 (Porazili mistrovský Dundalk, remíza s Cork, který do té doby neztratil ani bod..)
Finn Harps, 12. místo
11 bodů, skóre 13:27 
Forma bída 1-0-4

Galway dle mého patří v tabulce rozhodně výše, než na místo, kde je teď. Už před sezónou se tam přivedla zajímavá jména a v plánech trenéra bylo dopadnout lépe, ne minulý rok. Celou přípravi si tam tehdá hodně pochvaloval a proto je dosavadní postaveí rozhodně zklamání. O zklamání ale nelze mluvit, při pohledu na poslední zápasy, které si trenér naopak dost pochvaluje. A na těchto dobrých výsledcích by rád stavěl. 
Po zranění se vrací David Cawley a Vinny Faherty, což je veliké plus. Hráči jsou v plné zátěži už a dnes by měli být k dispozici. 

Finn Harps měl problémy s hráči a museli si pomáhat i hráči z juniorky. Ten kádr tam není široký, takže je znát téměř každý absence. Tento zápas nebude vyjímkou a chybět bude opět hned několik hráčů.
Packie Mailey a Jonny Bonner sice zmizeli ze seznamu zraněných, ale vzhledem k tomu, že chybí zápasová kondice, tak by dnes neměli nastoupit. 
Dlouhodobě jsou zranění Eddie Dsane a B.J. Banda.
Hodně nepravděpodobný start je u ex hráče Celtiku. Paddy McCourt hrál totiž poslední zápasy s nějakými problémy a nyní přišel čas, kdy je potřeba mu dát oddech a pošetřit ho. 

Právě dvojici Paddy McCourt a Jonny Bonner, kteří nejspíše ani jeden nenastoupí, nejvíce chválil domácí trenér a proto jejich absence bude zřejmě hodně znát a naopak, domácím to dost pomůže.

Oba týmy už se spolu potkali 10.3. a Finn uhrál doma remízu 1-1. Galway v tomto zápase určoval temto, byl lepší tým a 3x trefil brankovou konstrukci. Proto to byla smolná ztráta bodů. 

Galway by měl doma potvrdit roli favorita a ukázat, že nepatří na dno tabulky.