Horská kola | MS-Cairns Autor: acspCZ

8.9.2017 10:23
Ostatní
MS-Cairns
2017-09-09 06:30:00
2
3
do 5.mista
TIPSPORT CZ/SK
S.Tempier - umisteni

V brzkých ranních hodinách našeho času čeká na závodníky horských kol poslední letošní svetovy závod. A to ten nejdůležitější, MS v australském Cairns slibuje velmi napínavý souboj o medaile.

Okruh zde nepatří k fyzicky nejnáročnějším, nejsou zde příliš těžká, strma stoupání. Je to okruh zaměřený spíše na techniku. Jedno tahlejsi stoupání, dva delší sjezdy, technické pasáže přes kameny a kořeny stromů skrz les a skoky. Spíše je to tedy trať o zkušenostech. 

Co se týká favoritů, tak číslo jedna je suverén této disciplíny Nino Schurtera. Letos ovládl všech šest závodu SP a zlato chce i z MS. Ale čeká ho těžká práce. Francouzi zde jedou v pekelně silné sestavě: Tempier, Absalon,Marotte,Sarrou,Carod, Koretzky.. Prvnich pět se běžně umisťuje v popředí závodu světového poháru.

Četl jsem rozhovor s trenérem francouzské repre a chystaji týmové pojetí ve snaze porazit Schurtera. Nejlepší formu na závěr sezóny má jednoznačně zkušený Stephane Tempier. V posledních dvou závodech SP byl jediný, kdo dokazal držet tempo se Schurterem az do posledního kola. Spoluleadrem má být legenda horských kol Julien Absalon. Tempier přijel na šampionát dobře naladeny, poslední tři závody a třikrát 2.misto. Navíc dokázal poskocit na druhé místo hodnocení SP. Ve svych 31 letech je navíc už dost zkušený, aby si poradil s technickými nastrahami. Dle svých slov se mu i vydařila finální připrava na MS a bude patřit k největším soupeřum Schurtera.

Proč ho tedy hraji jen do 5.mista?

Duvod je ten, že v mých očích tu je Schurter, Absalon, Tempier, Fumic(toho se bohužel Tipac rozhodl ani nevypsat), Kulhavý, kteří jsou hlavními adepty na bednu a na této trati čekám boj az do posledního kola a může to byt velmi těsné.