2AKO | CAF Confederations Cup Autor: camejko

8.4.2018 12:49
Fotbal
CAF Confederations Cup
2018-04-08 17:00:00
1.7
1
MFM FC DNB + Al Hilal DNB
Nike(SK) - nepoužívat
Zápas bez remízy

V tejto súťaži hrám len tímy z Nigérie. Práve dnes je tento prípad.

MFM FC bude hrať na domácom štadióne v Agege, prešiel rekonštrukciou, je tam umelá tráva. Pre tento tím relatívne pre všetky v Nigérií je kľúčové prostedie. 90% víťazstiev je len doma, vonku tímy vyhrajú za celú sezónu ledva tri zápasy. Ohľadom hráčov, nič extra, klasika Afrika zopár má skúsenosti s repre. Opačne tím z Mali, Djoliba taktiež žiadna sláva, v podstate síce majú viac skúsenosti s touto súťažou, ale napríklad ich konkurent v lige prehral v Nigérií. Podstatné je tu len prostredie a počasie. Včera Enyamba (Nigéria) porazila veľmi silný USM Alger. MFM si doma zgustlo minule nad MC Algerom a vonku tradičná kefa 6-0.

Druhý zápas. Al Hilal zo Sudánu. Gro tímu tvorí aj jadro v reprezentácií. Problémom bude počasie. V hrací čas cez 30 stupňov a takmer žiadna vlhkosť. Pričom práve tím z Nigérie Akwa United nie je na také počasie zvyknutý, kedže v Uyo odkiaľ je tím je takmer o 10 stupňov menej a 80% vlhkosť. Akwa nepatrí ani k tým lepším tímom vonku v Nigérií a je úspech ak získajú vôbec bod. Tu je rozdiel v kvalite tiež badateľný + prostredie.

V oboch prípadoch idem len do DNB, keďže je to Afrika, slabá resp. nulové efektivita. Primárny faktor podnebie, hracie miesto a trochu aj rozdiel v kvalite tímov. Len z ľahka, keďže je to dosť nekvalitná súťaž.