Thiem - Jarry | ATP Hamburg Autor: Laposa - již zde nepůsobí

27.7.2018 08:18
Tenis
ATP Hamburg
2018-07-27 15:05:00
1.78
3
Thiem -4,5
TIPSPORT CZ/SK
handicap gamy

Thiem je po Nadalovi aktuálně nejlepším antukářem (nebo možná s Djokovicem, který se zvedl) a s Jarrym by měl mít jasně navrch. Na trávě toho moc nepředvedl když na prvním turnaji padl ve 2. kole se Sugitou a na Wimbledonu skrečoval s Baghdatisem, no tráva je pro něj nejhorší povrch, protože tam nemá čas na své údery. Na antuce a kort pomalejší jako je tady ten čas má a to bude pro Jarryho velký problém, protože v bránění není dobrý. V prvním kole tu dal Mouteta 6:4 6:2 a včera i Millmana 2x 6:2.

Jarry na antuce umí, ale spíš na nějaké rychlejší kde uplatní svůj slušný servis se svojí výškou. V poslední době mu to ale taky tak nešlo, viděl jsem ho na trávě se Zverevem a tam byl hrozný a např. minulý týden na další pomalé antuce v Umagu prohrál s Kližanem 2:6 0:6 a to Thiem bude hrát podobně. Zde měl podle mě luck, protože v prvním kole porazil jasně Gojowczyka, který ale od Wimbledonu měl hrát na 2 nebo 3 turnajích a vždy se těsně před zápasem odhlásil takže tam bylo nějaké zranění a včera mu nenastoupil Gasquet.

Jarry není špatný ale proti hráči jako je Thiem, který je na antuce vynikající a bude svými míči tlačit Jarryho, který není dobrý obránce, by měl mít velké problémy a Thiem by měl tedy dominovat a splnit tento handicap. 3,5/5