Kvitova - Bertens | WTA Cincinnati Autor: Laposa - již zde nepůsobí

18.8.2018 12:46
Tenis
WTA Cincinnati
2018-08-18 18:05:00
2.42
4
Bertens
TIPSPORT CZ/SK
Zápas

Rád bych vsadil na Peťuli ale nejde to. Petra zde porazila v prvním kole Serenu Williams, kdy první a třetí set byla hodně easy na servisu. Následně s Mladenovic byl vyrovnanější první set, ve druhém už zase dominovala. Včera hrála s Mertens a vypadalo to na další jasnou výhru, když vedla už 5:0, jenomže poté to Belgičanka srovnala a měla i 2BP na 5:6*, to Petra dokázala odvrátit a následně brejkla. Druhý set 0:4 a 3:5 a dokázala pak brejknout na 5:5 ovšem pak neukončila 2GP a nakonec 5:7. Třetí set jsem ji moc nevěřil a Mertens taky šla hned do brejku, ale přeci jen taky toho v srpnu už odehrála dost a Petra se pak zlepšila a otočila to.

Kiki Bertens je považována za antukářku, kde je po Halep asi nejlepší, ale už to není tak pravda a je komplexní hráčkou což ukázala i letos na Wimbledonu kde porazila Venus Williams nebo Karolínu Plíškovou a vedla i nad Goerges. Kiki se ale letos daří i na hardu, minulý týden jsem ji viděl právě s Kvitovou, kde ji porazila 6:3 6:2 a byla jasně lepší v jejich úderech jsem viděl jistotu a potom i výborně v obraně a Kvitová na ni prostě neměla. Jinak těsně předtím porazila opět Karolínu Plíškovou a v ČF sice jasně prohrála s Barty 3:6 1:6, ale tento zápas neberu v potaz, protože Barty hrála moc chytře, spíše vracela ty svoje slice BH a Bertens musela útočit což ji tolik nesvědčilo a vyházela se. To že to byl zápas blbec myslím ukazuje i tento turnaj kdy vyřadila ranařku Vandeweghe easy 6:2 6:0 pak vyhrála první set nad Wozniacki a ta skrečovala. Následně vyřadila další ranařku Kontaveit, stou sice musela do 3. setů, ale tam si to easy pohlídala a následně porazila i Svitolinu ve 2 setech!

Pro mě je Kiki prostě favoritka zápasu, poslední turnaje podobné hráčky poráží pravidelně, Petra bude mít určitě zase nějaké slabší chvilky a toho by měla Bertens využít. Oproti Mertens si Bertens navíc pomůže servisem kdy umí dát dost es (zde už 24 v 8 setech).