SG Flensburg Handewitt-RK Pivova | VELUX EHF Champions League Autor: Kubhajzl

12.2.2019 15:54
Házená
VELUX EHF Champions League
2019-02-13 19:00:00
1.71
3
Celje Laško + 7,5 goals
TIPSPORT CZ/SK
Handicap + 7,5

    vs.       

O favoritovy není pochyb ale nemyslím že Slovinci budou hrát komparz.

Nemůžu si pomoct ale pro německé týmy mám ten pocit že vítězství a titul v domácí soutěži je prostě víc než úspěch v Evropě.

Dlouhodobě se potvrzuje, že je strašně obtížné hrát domácí Ligu a souběžně i Ligu mistrů na top úrovni. I když ty kádry jsou hodně široké tak přicházejí zranění, únava, repre povinnosti a další aspekty.

Flensburg letos neuvěřitelným způsobem dominuje doma v německé soutěži ale v Evropě už to sláva není. Postup si mohou zajistit už zítra pokud vyhrají a Skjern naopak nevyhraje. To se asi taky stane.

Ale hosté jsou pořád ve hře o postup a kádr špatný nemají.

Oba týmy za sebou mají těsné nedělní prohry ale jejich způsob byl malinko odlišný.

Zatímco Flensburg dominoval v poločase a ve druhém totálně vyhořel když vůbec neuměl bránit dvojici Malasinskas a Pukhouski kteří je porazili prakticky samy a ten výkon jejich byl trochu zklamáním tak Celje doma prohrálo jen o 1 branku proti Szegedu který je letos velice nabušený a já bych řekl že kádr má srovnatelný s Flensburgem.

Němci navíc nesehnali na Ukrajině charterové spojení, museli cestovat busem a to 10 hodin a domů dojeli v Pondělí ve 21 hodin večer.

V prvním zápase v této sezoně se ukázalo jak funguje kouzlo nové coache když Ocvirk byl jmenován na konci září před zápasem právě s Flensburgem a Slovinci vyhráli 23-20.

Ocvirk po nedělním zápase prohlásil že je pyšný na své hráče jak hráli a jak drželi taktiku a prohra byla hodně smolná.

V kádru mají 2 top střelce a domácího mladíka Ovničeka který dlouho nezůstane a francouzského repre hráče Wiliama Accambraye - ti dali v neděli 6 resp. 7 branek.

Jinak Slovinci mají velice mladý tým a ti se logicky budou chtít v Německu vytáhnout bo to je finální cílová destinace mnoha z nich - myšleno že se chtějí dostat do Bundesligy.

U hostů to bude pikantní zápas pro srba Draška Nenadiče který 2013-15 hrál právě za domácí.

Flensburg leží nedaleko dánských hranic a je zajímavé, že v kádru jsou pouze 3!! domácí hráči - jinak je to mix dánsko-norsko-švédských hráčů. Ty jména jsou top sami o sobě jako Wanne, Lauge, Glandorf atd. 

Domácím bude chybět zraněný Gottfridson.

Čekám win domácíh cca odhadem o 4-5 branek ale o 8 by to být nemělo.