Sundsvall - Elfsborg | Allsvenskan, Sweden Autor: Dragon

26.8.2019 17:06
Fotbal
Allsvenskan, Sweden
2019-08-26 19:00:00
2.08
2
over 2,5
PINNACLE
počet gólov

Sundsvall je posledný a Elfsborg patrí k súperom, s ktorými by mal doma bezpodmienečne bodovať, ak sa chce zachrániť. Aj keď mužstvo v lete opustili hráči ako Hallenius, Sema a Eskelinen, podľa mňa je hlavne smerom dopredu poskladané dobre a nepatrí na chvost tabuľky.

Sundsvall preferuje útočný štýl a zakladá si na držaní lopty. Počas sezóny mal smolu aj na zranenia viacerých ofenzívnych hráčov, ktorí sa však už aspoň vrátili do zápasového rytmu, aj keď formu ešte hľadajú. V obrane sú výkony celý rok slabé, veď Sundsvall udržal čisté konto len raz za 20 kôl. Dnes navyše chýba kapitán a líder obrany Gracia.

Elfsborg sa motá medzi stredom tabuľky a pásmom zostupu, ale teraz nie je priamo ohrozený a nemyslím si, že sa to zmení. Trochu som sa bál, ako bude tento ofenzívne zameraný tím fungovať po letnom odchode strelca Cibickeho, ale skórovať sa mu nedarí len proti silným mužstvám, takže v pohode.

V obrane to však viazne: len 4 tímy dostali viac gólov. V lete okrem Cibickeho prišli aj o lídra obrany Joakima Nilssona, pričom jeho náhradník Portillo dnes chýba kvôli kartám. Čo je aj škoda, pretože Portillo robí v každom zápase pozičné chyby, proste sa ešte nezohral s kolegami. V nominácii na zápas sú teda traja stopéri, ale vybrať dvoch najlepších teda trénerovi nezávidím. Okrem Portilla nebude hrať zranený Gojani, taká defenzívna poistka v strede poľa, čo tiež nahráva overu.

Sundsvall aj Elfsborg sú tímy, ktoré majú v obrane počas celej sezóny problémy a praktizujú útočný štýl. Domáci musia ísť za víťazstvom, hostia budú uvoľnenejší. Pri obojstranne ofenzívnej hre očakávam chyby v obranách a šance. Prvý vzájomný zápas skončil 3:1 pre Elfsborg. Fair kurz 1.92.