AIK Štokholm - Örebro | Allsvenskan, Sweden Autor: Dragon

4.10.2019 23:44
Fotbal
Allsvenskan, Sweden
2019-10-05 16:00:00
2.05
3
under 2,5
SBOBET
počet gólov

AIK Štokholm aktuálne stráca na prvé miesto 6 bodov, ale v posledných 4 kolách má ľahších súperov ako konkurenti, takže boj o titul určite nevzdá. Problémom je však jeho forma. Jasne to pomenoval aj tréner Norling: výkony AIK sú individuálne aj kolektívne najslabšie v tejto sezóne. V anglickom týždni prehrali v derby s Hammarby, doslova utrpeli penaltovú výhru nad Göteborgom a len remizovali na pôde Elfsborgu.

Mužstvo sa trápi hlavne v útoku. V spomínaných troch zápasoch strelilo len 2 góly, z toho jeden z penalty. Útočníci Obasi a Bahoui kvôli zraneniu nenastúpia. Naopak, AIK sa musí spoliehať na defenzívu, ktorá mu v minulej sezóne priniesla titul.

Örebro už teraz vie, že sezónu zakončí v pokojnom strede tabuľky. Nedávno som písal, že po odchodoch Strandberga a Rogica sa bude v útoku trápiť. Odvtedy síce len raz odišlo bez streleného gólu, ale presadilo sa proti tragickému Östersundu a naposledy proti Hammarby, ktoré strieľa veľa gólov a môže si dovoliť inkasovať.

Na pôde Hammarby dostal v tejto sezóne výprask asi každý z dolnej polovice tabuľky, preto prehra Örebra 1:5 nebola prekvapením. Keď sa však pozriem na jeho výsledky v tomto ročníku, vždy po inkasovaní vyššieho počtu gólov to v nasledujúcom kole napravilo. Buď udržalo čisté konto, alebo dostalo jeden gól.

Motivácia je jasne na strane domácich, ale vzhľadom na ich posledné výkony to nevidím na žiadnu krasojazdu. Örebro môže hrať uvoľnene, ale predsa len nechce dostať ďalší debakel a na pôdu AIK chodia aj tak všetky slabšie tímy hlavne brániť. AIK doma málokedy inkasuje a málokedy uhrá over, navyše teraz sa trápi v útoku. Kurzy by som v podstate vymenil, fair 1.82.