MS atletika | 1500m - muzi Autor: acspCZ

6.10.2019 16:35
Ostatní
1500m - muzi
2019-10-06 18:40:02
2.53
2
Makhloufi
TIPSPORT CZ/SK
Ingebrigtsen - Makhloufi

Patnactistovka na sampionatech se obvykle nebeha na zadne zavratne tempo.. rozbeh + sf + finale je na patnactku celkem zaprah. Byvaji to vice takticke zavody, kde je to velka tlacenice a strkanice o pozici. Rozhoduje se zpravidla uprkem v poslednim kole a vystupnovanym tempem na posledni dvoustovce. Ve finale je jasnym favoritem Cheriuyot, ktery beha pod 3:30, ale fakt neverim, ze se tu obetuje, aby udelal rychly zavod. Tim padem je tu prostor pro prekvapive vysledky.. vyhodu maji rozhodne rychli zavodnici na poslednich 50-70m.. A temito rychliky jsou predevsim Centrowitz, Makhloufi, Lewandowski a Cheriuyot samozrejme.

Makhloufi i Lewa jsou specializaci pulkari (800m) cili to rychlostni vytrvalost maji v krvi. Centrowitz je zase velky strateg.. Pokud by to bylo fakt na tempo, tak Centrowitz urco stacit nebude.. ale jak jsem psal, na sampionatech se toto nedeje, nejsou tu vodici a pole je vyrovnane.. 

Bety davam proti J.Ingebrigtsenovi z duvodu toho, ze Jakob (19 let), ma v nohach dva behy na 5000m a na petce ukazal, ze neni "nesmrtelny".. ke konci zkusil zrychlit, nastoupit, ale soupreri jeho nastup lehce odrazili a prejeli ho. Jakob dobehl "az" paty. 

Nyni ve finale 1500m je jedinym zavodnikem, ktery tu doubli discipliny, jeho tata a kouc zaroven rika, ze bojovat proti zavodnikum s cerstvymi nohami je trosku nadlidsky ukol, ale zas nechce syna odepisovat. Trenovali na tuto kombinaci, aby zjistili, zda je to hratelne smerem k pristimu olympijskemu roku. Sam Jacob rikal, ze nohy jsou uz unavene, ale rozhodne chce bojovat o medaili. 

Jacob, jakozto vice vytrvalec nez rychlostni typ zavodnika, musi dnes ve finishi trpet. Nema takove zrychleni jako souperi kolem. Uz v SF ukazal, ze ani neni tak dobrym strategem, co do vyberu pozice..nechal se na 150m zavrit a nebyt doklusaneho finishe od souperu s jistym postupem, tak mel velke problemy vubec postoupit do finale. Dnes uz ta strkanice bude vabank, bud se tam vecpe nebo ne a vzhledem k tomu, ze jako jediny uz hrube sahl do sveho rezrvoaru sil, tak se z jeho pohledu obavam, ze nebude schopny reagovat a zasprintovat cilovku.. 

 

Ingebrigtsen - Makhloufi 2 @2.53 2/5

Ingebrigtsen - Lewandowski 2 @2.31 2/5

Ingebrigtsen - Centrowitz 2 @3.77 1/5

M.Centrowitz - do 2.mista @7.00 0,5 /5

 

 

Ten Centrowitz mi neda a zkusit ho musim.. preci jem je to olympijsky vitez z Ria.. tech @40.00 na vyhru je taky brutal lakave, ale nejak moc nevidim situaci, kdy by mohl porazit Cheruiyota.. jedine, ze by Kenan upadl.. za Chriuyotem uz pak neni favorita a pokud bude fakt takticky beh, tak Centro je cerny kun zavodu.

Vse to jsou rekneme risk bety, ale pokud bude Jacob fakt v haji, tak dojdou.. uvidime, ceho je mladicek jeste schopny :)