Norsko - Kazachstán | MS hokej Autor: jagr69

9.5.2023 15:58
Hokej
MS hokej
2023-05-13 15:20:00
2.15
3
1
FORTUNA CZ/SK
výhra domácích

Oba týmy mají v nominacích nějaké omluvenky, podstatnější však jsou ztráty v týmu Kazachstánu, ty nebudou reprezentovat hráči z dvojím občanstvím a největší hvězdy týmu: Viktor Svedberg, Darren Dietz, Jesse Blacker a Curtise Valk. Dále chybí i Kirill Panyukov který hraje KHL v Kazani. V nominaci je tak několik hráču Barysu Astana a pak převážně hráči z mistní ligy a to hlavně z Nomad Astana. V útoku tak budou spoléhat na Starchenka  (KHL 7+8) a Mikhailise (KHL 15+26).

Norové mají taky pár ztrát,  útočníci Mathis Olimb a Martin Röymark z Valerengy a Mats Rosseli Olsen z Frölundy, v obraně hlavně Jonas Hölos který hrál vždy přes 20 min na utkání. Nedorazí ani jediný norský zástupce v NHL Mats Zuccarello. 

Jedinou zámořskou posilou je tak 20letý obránce Ole Julian Björgvik Holm. Jinak tým je složen u hráči evropských lig v Německu, Švédsku, Finsku a samozřejmě Norsku. 

Spoléhám tak na vyšší a lepší úroveň týmu Norska. Přípravu sice Norové úplně vydařenou neměli, když vyhráli až poslední přátelák s Francii, ale zase hráli s kvalitními celky Dánska, Finska, Švédska a odehráli před MS 8 zápasů.

To Kazachstán hrál jen 4 přáteláky, 2x porazil Jižní Koreu, ta však hraje o divizi níže a to se ještě sotva zachránila, pak Kazachstán prohrál 0:3 s týmem Ruska do 25 let a 0:6 s Běloruskem.

Kurz už mírně spadl, ale raději jsem čekal na oficiální oznámení nominace Kazachstánu - https://shaiba.kz/news/758117