Nymburk vs. ostatní | NBL, muži, Česko Autor: xavier

10.4.2024 08:24
Basketbal
NBL, muži, Česko
2024-04-10 17:45:00
1.55
5
Nymburk
TIPSPORT CZ/SK
celkový vítěz

Dáme si jeden long shot, v němž pořád vidím hodnotu - tedy Nymburk celkového vítěze NBL. 

Loni, kdy byl NBK zdecimován a neměl tvář, byl na něj pro představu kurz 1,6 před play off. Dopadlo to vyřažením 3-4 v semifinále od Opavy.

Letos je tu jedna podstatná změna - a to, že i finále se hraje na 4 vítězné, místo na 3. Troufám, si tvrdit, že Nymburk pod Tabellinim má jednu výraznou zbraň navíc - obranu. Ta loni pod Sokolovským nefungovala.

Před play off navíc Středočeši dopsali jednoho cizince navíc - Američana Finkeho (pozice 2). který míval ve švédské lize letos 16 bodů na zápas, takže něco umět bude. Takto mají Středočeši už 7 cizinců, kromě Dávida Nováka (SVK) bude muset vždy ještě jeden "sedět". Po zranění se vrací do sestavy Sanders a hlavně reprezentant Bohačík.

A právě Jarda Bohačích je po návratu z ciziny hladový po další trofeji, tu první urvali v únoru v Česko-slovenském poháru. Loni tady takový typ hráče Nymburk neměl. Bohačík se navíc v play off hodně těžko zastavuje a na NBL je to naprosto nadstandardní hráč.

Ve čtvrtfinále bude soupeřem Kollín nebo Ostrava, tady nebude na NBK víc jak 1,01 - s Kolínem to NBK dá 4-0, s NH max 4-1 (spíš taky 4-0). 

V dalším kole je čeká Děčín, nebo Brno. Oba týmy Nymburk letos už 2x porazily, no Nymburk si dá pozor a vidím to na max 4-2 (počítám, že postoupí Děčín), spíš 4-1. Děčín i přes dopsání Boškoviče je letos zkrátka slabší, než loni (Nichols chybí). Fér pořád nebude víc jak 1,1 na postup. 

No a 1,39 na Finále ať už s Opavou nebo s Ústím, je na 4 zápasy pořád dost fajn. OK, v případě Opavy Šiřina už ladí play off mód a mají 10-11 výborných hráčů (kádr o Puršla rozšířili). Nymburk s nimi má ale letos 4-1 (včetně poháru) a věří si na ně. Ve Slezsku se nikomu nehraje dobře, bude plná hala, ale Nymburk tam určitě aspoň jednou zvítězí.

V případě finále s Ústím, tam si troufám tvrdit, že by to pro NBK byla ještě lepší volba, neboť Ústí má užší rotaci hráčů a postupem doby začnou šlapat vodu. Dobře, mají MVP Nicholse, mají Autreyho a Pecku (a pokud se rozehraje tak i Martina), ale ta lavička tak široká není. S Ústím letos 2-2 jen, ale zase věřím, že obrana rozhodne a určitě tam Nymburk má na vítězství. I tady tipuju 4-2.

Takže tady bych v sérii na 4 vítězné věřil Nymburku v kurzu max 1,4 spíš 1,35. Zhodnocení 55% za cca 50 dní beru. GL!