Libanon - Španělsko | Kvalifikace OH Paris 2024 Autor: xavier

2.7.2024 08:07
Basketbal
Kvalifikace OH Paris 2024
2024-07-02 20:30:00
1.8
2
Libanon +41,5
TIPSPORT CZ/SK
Handicap

Olympijská kvalda bude mít ode dneška do neděle nabitý program. Ve španělské skupině nás čeká zápas domácích s Libanonem, kde favorit je zcela jasný. 

Můj tip jde ale možná trochu překvapivě na Libanonce. Ti bývají poměrně pravidelnými účastníky MS, ale v drtivé většině případů nepostupují ze skupiny. Srbský kouč Perišič dovezl do Španělska omlazenější kádr, chybí produktivní rozehrávač Wael Arakji, což je sazmozřejmě velká ztráta.

Libanon v přípravě třikrát podlehl Litvě (o 29, o 41 a 29 bodů). To má dvě roviny. Litva nebyla zdaleka kompletní - tj. hráči širší rotace se chtěli ukázat a "jezdili", a druhá rovina je, že Litva dala v prvních dvou zápasech 19 a 14 trojek. 

Španělé už na Eurobasketu 2022 ukázali, že i po zlaté generaci Gasolů a Navarra umějí vyhrát zlato, aby o rok později vypadli na MS už v osmifinále! Na tomto turnaji tu má kouč Scariolo prakticky to nejlepší, co nyní jeho země nabízí. Od bratrů Hernagómezových, přes Abrinese, Aldamu až po velezkušené Llulla s Fernandézem. 

Já tak trochu čekám, že když Španělé budou hrát hned zítra s Angolou (byť také jako velcí favorité) a pak o víkendu dva náročné zápasy o samotný postup do Paříže (postupuje jeden z šesti týmu tady ve Valencii), tak si dnes udělají náskok a ve druhém poločase pak "pojedou" údržbu. Přece jen jsou to jižani. Tip na výsledek 95-59. Fér kurz na handicap +41,5 mám 1,5.