USA - Německo | Přátelsky - muži, Mezinárodní Autor: xavier

22.7.2024 08:27
Basketbal
Přátelsky - muži, Mezinárodní
2024-07-22 21:00:00
1.7
2
Německo +17,5
TIPSPORT CZ/SK
Handicap

Poslední zápas přípravy pro oba, v sobotu startuje olympijský turnaj. Hraje se v Londýně v O2 Aréně. 

Původně jsem chtěl hrát nějaký over, protože jsem přesvědčený, že tady to pod 190 bodů nepůjde, ale včera jsem tak dlouho vyhlížel open, až jsem 182,5 nestihl. Za hodinu po výpisu (ten byl krátce po 13h a já se díval až ve 14h) asie bylo ze 182,5 najednou 186,5 - a i když mám fér ještě o bodík výš, tak jsem si řekl srát na to.

Zahraju si +17,5 na Němce, to je stejně dobrý, ne-li lepší tip. Němci jsou úřadující mistři světa, už ví, jaké to je USA porazit. Jasně, můžeme vést debaty o tom, že loni měly USA v Asii béčko a opravdu jim to nešlo. Letos je to jiné kafe, kouč Kerr má k dispozici to nejlepší, co má USA k dispozici. Jenže tým Německa je také silný, generace kolem Schrödera a bratrů Wagnerových je zase zkušenější a otřískanější boji v NBA a Eurolize.

USA zatím v přípravě porazily o 14 ve Vegas Kanadu, o 6 v Dubaji (byť tedy celý zápas vedly o 10+) Austrálii a o 26 Srby a předevčírem unikly ostudě 101-100 v zápase s Jižním Súdánem. Jenže: Kanadě v prvním utkání nespadlo nic (32% z pole). Totéž se dá říci o většině druhého zápasu z dálky o Boomers. No a Srbsko hrálo bez Bogdanoviče, což dělá dobrých 18 bodů minus.

Čili bych ten dream team USA (namátkou James, Curry, Davis, Embiid, Edwards, Booker aj.) nepřeceňoval - navíc je to sice dnes generálka, ale za mě motivace bude spíš u Němců, jež si budou chtít na favorita vyšlápnout. USA se určitě dozadu nepřethnou a nebudou se chtít zranit. 

Já doufám a věřím, že Německo (výhra o 5 ve Francii, o 21 nad Japonci, o 45 nad Holandskem a prohra o 24 v prvním zápase s Francií - ale bez svých hvězd z NBA) přesedlá na vyšší level a o 18+ to dnes jistě nebude. Ten týmový basket Německa podpořený skvělými distančnímu střelci (v čele s Obstem, Wagnery a Dennisem) by měl handicap pokrýt. Fér kurz 1,4.