Sazeni je běh na dlouhou trat

Autor: Cantonatip datum publikace: 5.1.2013 21:26

Rady do zivota sazkaře od Cantony :-)

Sazeni neni sprint. Kursove sazeni, stejně jako zivot, připomina spise horskou drahu. I zde se střidaji lepsi obdobi s těmi horsimi. Samozřejmě u profitujicich tiperu je ztratove obdobi vyrazně kratsi, nez u těch ostatnich. Jestli jste v jednom měsici zdvojnasobili svuj pocatecni kapital (pokud jste si nějaky stanovili), neznamena to, ze to tak lehce pujde i dal.

Mych 7 pravidel profitabilniho sazeni:

1) zaměřeni - chceme tipovat sola, 5-AKO (tikety o pěti přilezitostech) nebo plachty o 20 zapasech? Remizy, střelce, přesne vysledky? Fotbal, hokej, tenis, basket, atd.? Nejziskovějsi tipeři jsou ti nejvice zaměřeni. Nejhorsi, co muzete udělat, je sazet na podzim fotbal, kdyz se nehraje fotbal, tak hokej, v lednu zase tenis, mezitim hazenou nebo dokonce vsechno dohromady. Zaměřte se na 1-2 sporty, idealně par soutězi. Někdo se zaměři třeba jen na par tymu. Věnujte se tomu, co vas bavi sledovat. Ja osobně sazim pouze fotbal a hokej a zjistil jsem, ze nejvice mi vyhovuji sola s pruměrnym kurzem 1,80. Dalsi chybou je stanovat pocet přilezitosti na tiketu podle nabidky. Jestlize sazite 5-AKO a v nabidce na dalsi den najdete jen 3 odpovidajici vasim pozadavkum, spojte přilezitosti z vice dnu. Samozřejmě neni problem sazet sola a zaroveň tikety s kurzem 20, pokud si vedete statistiku a vite, jak na tom jste. Kdyz zjistite, ze jste na něcem dlouhodobě ztratovi, přestaňte to sazet a zaměřte se na to, v cem vynikate.

2) zakladni kapital (bank) - velmi dulezitou věci je odlisovat osobni finance od těch na sazeni. Zbohatnout nebo jen přivydělavat si sazenim neni jen tak. Sazkove kancelaře maji vyhodu na sve straně, ale dodrzovanim několika jednoduchych pravidel lze tuto vyhodu neutralizovat. Jednim z nich je i vyse banku. Kdyz vim, ze si mohu dovolit měsicně pouzit na sazeni 1.000,- Kc, nemělo by to byt ani o korunu vice. Bez vyjimek. Jakmile si zacnete brat penize z osobnich financi, ktere si nemuzete dovolit utratit za sazeni nebo dokonce pujcovat, jste na cestě do pekel. Vim to z vlastni zkusenosti, sam jsem takhle kdysi prohral několik vyplat a nevzpominam na toto obdobi moc rad. Ale beru to jako dulezitou zivotni lekci. Stanovenim maximalniho měsicniho (denniho, tydenniho,...) limitu zamezite financnim ztratam, ktere by vas mohly hodně mrzet. S tim uzce souvisi

3) moneymanagement - pokud vsadite jeden den 300, dalsi 500 a nakonec 200, protoze uz na uctě vic nemate, asi dělate něco spatně. Kazdeho, i sebelepsiho sazkaře, potka jednou za cas ztratova serie. Pravě ale reakce na takovou serii odlisuje ziskove tipery od těch ostatnich. Muj zakladni kapital musi unest takovou serii a toho lze dosahnout pravě planovanim vkladu na jednotlive sazky. Nelze řici, ktery system je ten nejlepsi. Kazdemu vyhovuje jina mira rizika a ne vsichni dosahujeme stejne miry uspěsnosti. Jak ale zjistit, kolik optimalně riskovat na jednu sazku/tiket? Pomuze nam k tomu

4) statistika - vzdy mě pobavi, kdyz slysim nebo ctu: Jsem v plusu, ale přesnou statistiku si nevedu. Jak to tedy muzete vědět? Ja věděl, ze v plusu nejsem, ale vysledky mě překvapily. Negativně. Az takovy minus jsem necekal :-) To mě donutilo, abych se zacal sazeni věnoval dukladněji. Prohral jsem hodně peněz, ale od te doby, co si vedu statistiku, se trend zacal obracet. Staci jednoducha tabulka v Excelu. Zapisujte si, kolik a na co denně vsadite. Mozna budete překvapeni jako ja. Pro vlastni statistiku doporucuji take oddsportal.com.

V mem konkretnim připadě (sazim sola), jsem zjistil, ze dosahuji uspěsnosti kolem 60% při pruměrnem kurzu 1,80 a moje zatim nejdelsi serie po sobě jdoucich proher mě připravila o 50% stanoveneho banku. To znamena, ze musim rozlozit vklady tak, aby se po nepřijemne ztratove serii muj bank nevycerpal. Na jednu sazku riskuji 10% kapitalu (zacatecnikum a ztratovym tiperum doporucuji max. 5% - zalezi na navratnosti systemu). Asi si řikate, ze je to moc riskantni, ale svemu systemu věřim a vim, ze pokud zruinuju svuj ucet, muze za to jen ma nedisciplinovanost.

5) vlastni hlava - při vyběru zapasu se řidte předevsim vlastnim rozumem. Pěstujete si tak zaroveň instinkt, ktery vam v budoucnu pomuze vyhnout se spatnym tipum, kde je nevyhodny kurz. Neni spatne napřiklad se inspirovat, ale v tipu musite vidět smysl předevsm vy. Zda zapada do vasi koncepce. To neznamena vidět někde tiket za 5.000,- a hned to nalozit za pulku banku. Mozna to vsadil někdo, pro koho je 5.000,- jako pro vas 50,-. Třeba ja momentalně sazim za 600, ale k tomu jsem se dopracoval postupně. Taky jsem zacinal na 50. Vklady upravujte rozvazně, např. jednou měsicně.

6) nejlepsi kurz - mějte ucet ve vice sazkovych kancelařich. Jestlize sazite v sazkovce, ktera za rovinu kurzu povazuje kurz v tenisu 1,80 - 1,80, okradate sami sebe o pěkne zisky. Vzdy se snazte sehnat co nejlepsi kurz. Ruku v ruce s tim jdou zajimave bonusy, ktere vam do zacatku urcitě pomuzou. Nikdy ale nesazejte jen pro to, abyste protocili potřebnou sumu pro připsani bonusu. Obycejně to konci dobijenim uctu. Pozorně si proctěte podminky a v sazkovce se registrujte az pote, co si budete jisti, ze s vasim systemem na bonus dosahnete nebo na něj raději zapomeňte.

7) disciplina - pokud neumite kontrolovat sami sebe, budou vam předesle body k nicemu. Pojmy jako stěsti nebo smula jsem vyskrtnul ze sveho slovniku. Vy rozhodujete o svem uspěchu, nikdo jiny. Jednejte podle toho a vas zivot se radikalně změni