Asijské hendicapy

Autor: stal123 datum publikace: 3.6.2014 10:36

Vysvětlení asijských hendicapů

Sázky na asijský hendicap vznikly, jak název napovídá, v asii s příchodem asijských sázkovek.
V asii asi nemají rádi sázky se třemi možnostmi a tak si vymysleli tyto hendicapové sázky, které mají vždy jen 2 možnosti, jak mohou dopadnou.
V praxi tedy 3 pokud máte asijský hcp s celým číslem. Vysvětlím níže. 
Hendicapové sázky jakmile jsou vypsány začínají vždy v kurzové rovině. Například 1,9 - 1,9 a podle toho na co lidé sázejí tak nejdříve klesá kurz a poté se mění hranice handicapu.

Trochu odbočím k hranicím a pohybu kurzů dle toho jak sázkaři sází. 
Příklad:V basketbale je vypsána hranice bodů na sázku over/under 158,5 bodu. Kurzová rovina je over 1,9 - under 1,9. Budou-li sázkaří sázet hodně na over bude se kurzová hladina měnit na 1,8-2 nasledně 1,7-2,1. Níže už ale kurz většinou nejde a místo toho se pousune hranice z 158,5 na 159 a kurz opět 1,9-1,9. Když budou sázkaři stále sázet
na over tak zase bude klesat kurz a pak se zvedne hranice na 159,5 atd atd atd. Někdy pokud je hodně rychle vsazeno hodně peněz se rovnou mění hranice aniž by klesl kurz. Sázkové kanceláře prostě reagují na naběry.

U asijských hendicapů je totiž právě pohyb kurzů a připadný pohyb hendicapů podobný jako u hladiny over/under.

Nejdříve vysvětlím jednotlivé asijské hcp.

Jako příklad si vezmu třeba zápas z MS ve fotbale Brazílie - Chorvatsko.
V tomto zápase je vypsán asijský hendicap -1,5 kde je přibližně rovina kurzů.
Pokud vsadíte Brazílii v tomto hendicapu musí Brazílie porazit Chorvaty o dva a více gólů. Tedy například 2:0 ,3:1, 4:1 atd atd.
Pokud vsadíte na Chorvaty v té samé sázce, pak Chorvati nesmí prohrát o více jak gól. Mohou samozřejmě remizovat či vyhrát.
Kurz momentálně padá směrem na Chorvaty takže se hendicap přesouvá směrem k -1,25 a pokud by to pokračovalo tak by šel k -1 atd.

Vezmeme si teoreticky všechny hendicapy a vysvětlíme co a jak.

Kdyby byl vypsán hcp 0, tak je to vlastně jako se v Evropě vypisuje sázka bez remízy(SBR) nebo Draw no bet(DNB)
Je to sázka kdy sázíte buď na výhru Brazílie nebo na výhru Chorvatska. V obou případěch pokud bude remíze dostanete vklad zpět.

Kdyby byl vypsán hcp -0,5 na Brazílii, tak je to vlastně čistá výhra Brazílie versus neprohra Chorvatska(to by bylo označeno jako hendicap +0,5)

Hcp -1 a -1,5 už jsme se vysvětlili výše. 

Analogicky je to u hendicapů -2 a -2,5 atd atd. 

Pak jsou ještě pro někoho už složite "čtvrtkové" hendicapy.

-0,25 hendicap je vlastně to, že půlku vkladu sázíte na hendicap 0 a půlku na hcp -0,5. Tedy pokud tým na který sázíte vyhraje, tak prostě vyhráváte. 
Pokud remizuje tak půlku vkladu prohrajete, protože jste ji vsadili na hcp -0,5 a druhou půlku vkladu vám vrátí, protože jste ji vsadili na hcp 0, tedy v případě remízy vklad zpět.

-0,75 hendicap je vlastně to, že půlka vkladu jde na hcp -0,5 a druhá půlka na hcp -1. V případě výhry o gól vyhráváte půlku, protože jste vsadili půlku vkladu na hcp -0,5 tedy výhru a druhou půlku máte vklad zpět, protože jste vsadili na hcp -1.

-1,25 hendicap je vlastně to, že půlku vkladu sázíte na hendicap -1 a půlku na hcp -1,5. Tedy pokud tým na který sázíte vyhraje o 2 góly, tak prostě vyhráváte. 
Pokud vyhraje o gól tak půlku vkladu prohrajete, protože jste ji vsadili na hcp -1,5 a druhou půlku vkladu vám vrátí, protože jste ji vsadili na hcp -1, tedy v případě výhry o gól vklad zpět.

-1,75 hendicap je vlastně to, že půlka vkladu jde na hcp -1,5 a druhá půlka na hcp -2. V případě výhry o 2 góly vyhráváte půlku, protože jste vsadili půlku vkladu na hcp -1,5 tedy výhru o dva góly a druhou půlku máte vklad zpět, protože jste vsadili na hcp -2.
Tedy při výhře o 2 góly vklad zpět. 

Atd atd atd. 

Plusové asijské hcp jsou jen otočené varianty mínusových.
Tedy zkráceně.
+0,25 hendicap je sázka půl vkladu na hcp 0 a půl vkladu na hcp +0,5. Tady pokud Váš tým prohraje tak prohráváte celý vklad. Pokud remizuje tak vyhráváte půlku a pokud vyhraje tak vyhráváte.
+0,75 hendicap je sázka půl vkladu na hcp +0,5 a půl vkladu na hcp +1. Tady pokud Váš tým remizuje nebo vyhraje tak vyhráváte. Pokud prohraje o gól máte aspoň půlku vkladu zpět a pokud prohraje o více jak gól tak prohráváte.

Vysvětlení jsem udělal na mně blízkém fotbale, ale to samé je to u basketbalů, kde jsou akorát vyšší hranice hendicapů a nebo i u tenisů.
Tam je jediný rozdíl v tom, že tam jsou častěji hendicapy na počet gamů, takže se vám může stát(stává se to velmi zřídka), že ačkoliv tenista na kterého máte vsazeno zápas prohraje, tak ale v součtu gemů vyhraje. Vás v tom případě samozřejmě to, že prohrál nezajímá.
Vy máte vsazeno na jeho výhru v součtu gemů v zápase.


Doufám, že jsem Vám to tímto článkem alespoň trochu pomohl osvětlit :)