Senegal - Jizni Korea
Pratelacek 15:00
Cerny kontinent proti zlutemu. Uz tahle kombinace se mi hodne libi. Od malicka fandim Bostonu Bruins a tyto dve barvy maji ve znaku.
Senegal, tym z Afriky. Jejich prvni zapas odehrali v roce 1961 s Benibem a prohrali 3:4. Jejich nejvyssi vyhra v historii byla 7:0 nad Mauriciem v roce 2010. Sve prvni MS odehrali v rice 2002, kde byli vyrazeni Tureckem ve ctvrtfinale.
V zebricku FIFA jsou na 27.miste a kod FIFA maji SEN.
Korea, tym z Asie. Jejich prvni zapas odehrali jiz v roce 1948 a vyhrali v nem nad Mexikem 5:3. Nejvyssi vyhra v roce 2003 a to 16:0 nad Nepalem.
Na MS byli jiz 9x.
V zebricku FIFA jsou na 57. miste.
Kod FIFA je KOR.
Dnesni zapas se bude hrat na neutralni pude v Rakousku na stadione v Grodigu, ktery stoji od roku 1989 a ma kapacitu pouhych 4128. Navsteva tudiz nebude velika. Pritomni ale bude prodavacka z mistniho bufetu, mistni ochranka objektu a par lidi, kteri maji na starosti chod stadionu. Domaci timpadem nebude nikdo z tymu coz je samozrejme taky dulezity faktor, jelikoz nikdo z nich nema vyhodu travniku. Ten by mel byt strizen na cca 3.1 cm...coz je vice nez jsou zvykli ze svych stadionu, kde maji pod tuto hranici. Duvodem je to, ze zahradnik ma tento tyden volno a strihal to predseda mistniho klubu a ten neumel nastavit noze na traktoru.
Soused meho kamarada ma syna a ten videl na stadione jak si kluci tu uz dali par prihravek a nebylo to ono...balon je pomalejsi pri hre po zemi. Bude brzdit vice hru podobne jako kdyz je voda na travniku a kluci nejsou zvykli na tuhle vysku pazitu.
Kroutili hlavou, ze tak to nepujde. Vetsi frustrace prisla, kdyz se dozvedeli, ze mistni rosnicka predpovedela v dobe zapasu dest a mozna i bourky a teplota kolem 29°C, coz jim moc neprida na hre po zemi. Oba tymy budou muset hrat vice vzduchem a kapky deste budou hodne proti, kdyz budou tlacit mic opet rychle na zem. Takze takova ta sisyfofska prace a z toho plynu, ze se bude hrat zase po zemi. Kluci pred MS nebudou chtit moc plytvat silama. Travnik bude tezky a sily si musi rozvrhnout. Bude se samozrejme vice stridat, aby si ,,zatrenovali,, vsichni.
Oba tymy maji uz tak problem v koncovce a tady by mely oba tymy hrat na 0:0 1.pol. tudiz muj tip je, ze nepadne branka v 1.pol.
/chtel jsem hrat remizu polocas, ale kurz je lepsi na bezbrankovou remizu. Moc neverim, ze oba daji v 1.pol.branku/
Tipsport 2.39...1/5