2ako – unibet 2,2 a pak je to o pár setinek nižší u konkurence vklad 2/5
*4*Vaxjo – Ml. Boleslav*4*
Vaxjo letos ve Švédské lize posílili. Po odchodech solidních hráčů, vedení dokázalo do branky získat Joacima Erikssona – ostřílený KHL, AHL, repre SWE a mistr SWE se Skellefteou – v brance velké zkušenosti. V útoku G. Platt, R.Rosén, Reddox, Leino, Kiiskinen, hráči, co mají za sebou mezinárodní zkušenosti a mnozí i repre.
Vaxjo letos bude opět útočit minimálně na SF. SWE liga je celkově brána jako nejlepší liga v Evropě pokud pomineme KHL.
Sehráli sice jediné připravné utkání, ale vítězně – s HV 71 výhra 3:1. Body doma Vaxjo moc nerozdává. Jsou to předloňští vítězové SWE ligy, loni SF a patří mezi nejlepší týmy SWE ligy.
Co se týče Ml. Boleslavy, tak ta je podle mne v naší extralize lepší průměr. Sehráli několik přípravných klání – ale jen s extraligovými tým, škoda, že se nekonfrontovali s nějakým týmem ze zahraničí.
V prvním utkání ligy mistrů padli v Minsku a dle vyjádření hráčů i vedení si zápas prohráli sami.
Bolka není pro mne tým, který může mezinárodně kácet týmy, jako je např. Vaxjo. Ty zkušenosti nejsou tak velké, co se týče hráčů…je jich tu opravdu málo.
Vaxjo doma je silné a i tak prohra může Bolku trošku nahlodat, že proti nim stojí lepší tým, než v předchozím zápase.
Tady pro mne jen výhra domácí – Vaxjo*3*
*4*Vienna – Skelleftea*4*
Vienna prošla slušnou proměnou…odešlo dost hráčů z horních pater kanadského bodování.
Na druhou stranu získali nějaká zvučná jména, která by je měla nahradit. Celkově je zde dost kanaďanů + 4 amíci. Prohání se zde i reprouši Rakouska. Vyzdvihnu jméno Sharp, Nodl. Vienna vždy patří mezi top týmy rakouské ligy…ale díru do evropského hokeje moc neudělá – není to Salzburg.
Skelleftea patří již 6 let do extra třídy evropského hokeje a mezi nejlepší týmy SWE ligy. Poslední roky nechyběla ve finále.
Letos se tým opět poskládal na titul. Vrátili se ostřílení borci KHL, NHL, repre Moller, Joakim Lindstrom, kteří zde získali 2 tituly před pár lety a nastartovali svou kariéru. V týmu je Jimmie Ericsson, Calof, do obrany získali Cuminkeyho a k tomu vždy mají mladé hráče U20, kteří vedle těch ostřílených hráčů umí výborně zapadnou do týmu. Skella má na to snad patent.
Tým je opravdu silný a navrátilci do týmu to umocňují. Síla je především v ofens.
Sice hraje Skella venku, ale o tu branku vyhraje.
Tip Skelleftea*3*