Trochu mě mrzí, že tu moc tipů z US Open není, tak se s tím pokusím udělat alespoň něco pro semifinále.
Djoko - Monfils
Forma a tento ročník: oba naprosto skvělá, Djoko sice výbuch na Wimbledonu a následně v Riu (mezitím spravení chuti titulem na Masters v Torontu), ale jak Querrey (W) tak i Potro (Rio) hráli neskutečně dobře, tam se nedá Djokovi nic moc vytknout. Naprosto skvělá sezóna, několik titulů. Tuto sezónu kromě Dubaje (skreč - zánět oka), Monte Carlo (nepamatuju si proč, tam ho prásknul Veselý) a zmíněného W a Ria vyhrál vše kam vstoupil.
Monfils nezačal rok špatně, ale nedokázal nic přetavit ve výhru na turnaji. Druhá část sezóny na US betonech je ale neskutečně našlapaná. Titul z Washingtonu, semifinále v Torontu, tam právě dostal klepec od Djoky, ČF v Riu, nenastoupení v Cincinnati (pravděpodobně kvůli přípravě na USO, někde zase píšou kvůli bolestem zad) a tady zatím bez ztráty setu (ale ani náznaku, že by měl ztratit!). Hraje naprosto perfektně, ale konce turnajů prostě moc nezvládá.
Styl hry: Oba hrají takovou tu defenzivní pinkanou s rychlým přesunem do útoku, to teda alespoň Djoko. Djoko tu sice odehrál nejmíň ze všech, ale jak bylo vidět proti Edmundovi, tam mu nepovolil vůbec nic, měl sice menší slabší chvilku ve třetím setu, kde prohrával o brejk, ale nakonec si vzal další dva zpět. Proti Tsongovi mega koncentrace, tomu nepovolil nic, nevím sice jak moc ho limitovalo v prvních dvou setech to koleno, kvůli kterému skrečl ve třetím setu, ale Djoko parádní obrana a parádní útok.
Monfils tu totiž podle mého moc útoku nepředvedl a dost spoléhá na to, že mu to vyházejí soupeři, což se zatím dost dařilo, protože povězme si, koho tu potkal? Muller ještě, pak Šátral, tam sice hrál Šátry dobře, ale v důležitých momentech nestačil. Almagro a Baghda tam se to dalo čekat a poslední Pouille, tam jsem to čekal vzhledem k tomu, že porazil mega favorita a jak je známo, tak další zápas je většinou KO a Lucas naprosto nic nepředvedl.
Vzájemné zápasy: Jasně, dost jich je z dávnější doby, proto přejdu na tento rok do Toronta. Někdo by řekl, že byl Monfils na pokraji sil, jasně, něco na tom bylo, ale neřekl bych, že kvůli tomu prohrál, sice se podepíral o raketu (např.), ale to on často dělá právě když neví kudy. A takhle to přesně probíhalo, první vzal brejk Monfils na svoji stranu, jenže od té doby nevěděl kam, nevěděl kudy, bylo to skoro jako kočka a myš.
Shrnutí: V té pinkané co oba hrají Monfils (i když ho mám strašně rád a přál bych to) prostě na Djoku, který je tento rok na jiné planetě nebude stačit.
Můj skromný tip je bohužel 3:0 na sety, to by Monfils musel hodně něco předvést a k tomu by se musel přidat slabší moment Djoky, jinak to nevidím reálně na set, nebo leda urvat v TB, jenže tam se podle mě vůbec nedostanou. Djokovič tu totiž podle mého pojede ne na 100 %, ale na 150 % právě díky vyřazení Murrayho a za svým obhájením titulu z minulého roku by ho ani Monfils neměl překvapit, sice trochu potrápit, to asi ano, ale ne překvapit.
Kurz u tipáče beru a za 3/5 si to hraju už v kurzu 2.25, no ale teď je bohužel už jen 2.00, ale je dost reálný, že zas ujedou a půjde to trochu nahoru. Ostatní SK se motají kolem 1.80
Takže Tipsport 3-0 na sety kurz 2.00 za 3/5