D. Udomchoke - M. Reid | Ostatní Autor: pavkaa88

28.1.2014 16:54
Tenis
Ostatní
2014-01-29 01:00:00
1.85
2
Udomchoke
SBOBET
Ostatní
Danai Udomchoke - Matt Reid @ Udomchoke @ 1.85 Sbobet @ 2/5


Australan Matt Reid má dlouhodobě na betonu potíže přehrávat hráče s kvalitní obranou, pohybem, jednoduše řečeno konzistentnější mašiny. Pokud se podíváme na loňskou sezonu, tak dvousetové prohry s podobnými typy hráčů (Smyczek, Wang, Gonzalez, Sugita či právě Udomchoke) značí, že pouze solidním servisem si na tyto hráče těžko přijde a je třeba zapojit i něco navíc.

Matt umí vypálit dobré vítězné údery třeba z forehandu, ale jeho konzistence není natolik stálá, aby tak dokázal získávat konstantně body od základní čáry, pouze svým přičiněním. Utkání se tak často mění v kolotoč nevynucených chyb a když soupeř umí dobře mixovat hru (čopy, mění délku úderů, variuje servis), tak Reid obvykle neví, co hrát. Zvláště pak na klasickém Australském povrchu Plexipave, který není tak rychlý jako třeba Severoamerický Decoturf, nebo Wimbledonská tráva a větší důležitost tu dostává právě schopnost udržet míček ve výměně. 

Tyto klíčové faktory by měl naopak zastávat právě Australanův dnešní soupeř - Danai Udomchoke. Thajec je sice menšího vzrůstu a nemá žádný zničující servis, ale umí hrát chytře, je rychlý na nohou a stabilně umí od základní čáry trefovat forehandy i jednoruč backhandy. Danai je navíc vítězem tohoto turnaje z roku 2012, takže má určitě místní podnik v oblibě. Myslím, že Udomchoke bude pro Reida právě tím soustem, které by musel agresivně přestřílet. A toho je, v dlouhodobějším měřítku a soudě podle minulosti, těžko schopen. Oba hráči se potkali na venkovním betonu už 2x a pokaždé vyhrál Asijský tenista ve dvou sadách. Jeho výhru tedy volím i tentokrát.