De Schepper - Gombos | Ostatní Autor: pavkaa88

2.3.2014 11:52
Tenis
Ostatní
2014-03-02 15:30:00
1.9
2
Gombos +3.5 games
BET365
Ostatní
De Schepper - Gombos @ Gombos +3.5 games @ 1.90 Bet365 @ 2/5


Finále singla v Chebrourgu by mělo být vyrovnanější než naznačují kurzy. Bookmakeři se, dle mého názoru, přehnaně ženou za favorizací domácího de Scheppera a trochu dostávají do pozadí Gombose, který zde předvádí velmi dobrý tenis.

Kenny de Schepper je v hale velmi nebezpečným soupeřem, o tom není žádný spor. Je to vysoký, levoruký big server a právě v rychlejších podmínkách je hodně těžké jeho servis a náběhy na síť neutralizovat. V Cherbourgu si poradil ve třech setech s Bolellim a Kravchukem. Poté přehrál nebezpečného Olivettiho, který byl ale pouze stínem toho obávaného servera a včera si poradil s Dustovem. Nutno ale podotknout, že ten si bral v druhé sadě medical time-out a jako zdravý by asi Kennyho potrápil víc. Například první set byl velmi vyrovnaný a Francouz ho ovládl až skórem 10:8 ve zkrácené hře.

Norbert Gombos je typologicky dost podobný Dustovovi a mohl by navázat tam, kde Uzbek včera skončil. Jde o agresivního baselinera, který hraje dlouhé silové údery až k zadním lajnám a dovede tak být velmi nebezpěčným hráčem. Slovák se snaží pálit jak forehandy, tak i obouruč backhandy, druhý jmenovaný úder je ale o dost méně konzistentní. Samozřejmostí je také dobrý servis. Gombos zde včera projevil neobvyklou mentální sílu, když v prvním setu smazal náskok dvou breaků proti Berankisovi, aby mi pak první sadu ukradl v tiebreaku. Třetí sadu zase odstartoval nešťastně a musel odvracet tři breakbally. Norbert ale udržel servis a v další hře dokázal vzít Litevci podání a zlomil tak jeho bojového ducha.

Verdikt: Potkávají se hráči, kteří v hale hrají produktivní tenis. Oba dva mají velmi dobrý první servis a dokáží si body uhrávat svým vlastím přičiněním. De Schepper i Gombos jsou tu v dobré formě, kterou demonstrovali už v předcházejících kolech. Výrazná favorizace domácího big servera je ale nesmyslná a z hlediska kurzů nepředstavuje sázka na de Scheppera pražádnou hodnotu. A proto si rád zahraji vysoký polštář gamů na Slovenského Norberta Gombose.