Ram - Zeballos | Ostatní Autor: pavkaa88

6.3.2014 15:20
Tenis
Ostatní
2014-03-07 18:00:00
1.86
3
Zeballos
PINNACLE
Ostatní
Ram - Zeballos @ Zeballos @ 1.86 Pinnacle @ 3/5 


Povrch v Indian Wells nespěje příliš útočnému tenisu a díky vyšším odskokům je zdejší prostředí mnohem schůdnější pro antukáře a hráče s úderovou zónou ve větší výšce. V tomto zápase se dočkáme match-upu, který by měl být přímým kontrastem toho, jak toto prostředí zapůsobí na různé typy herních stylů.

Pokud mluvíme o Rajeevu Ramovi, je naprosto nutné zmínit servis-volley. Ram je hráčem, který potřebuje ke své hře spíše nižší odskoky. To proto, aby jednak zvýšil tlak na soupeře po silném prvním podání, a druhak, aby dokázal nebezpečněji nabíhat na síť z výměn, zejména po čopovaném backhandu. Této podpory jeho herního stylu se však dočká třeba na v hale nebo na trávě, rozhodně ale ne na pomalém a vysoko-skočném plexi v Indian Wells. Ram tady bude nucen do více výměn - konzistentněji pinkat a náběhy na síť využívat až pro cestu k jistým bodům, čili pro Američana hodně nezvyklá a příliš náročná kombinace.

Horacio Zeballos není úplně typický betonář, ale už v minulosti dokázal, že mu není cizí žádný povrch (viz. finále halového turnaje v Petrohradě). To, že je pro něj prioritní antuka, tedy nehraje v místních podmínkách téměř žádnou roli. Pochyby nad tím může, mimo jiné, rozprášit i svým dobrým leváckým servisem, schopností udržet míček ve hře, ale také schopností zakončit výměnu - především z forehandové či backhandové strany jednoruč. Ne náhodou má Argentinec ocenění za nováčka roku 2009 a skalpy hráčů jako Nadal, Simon, Seppi či Gulbis.

Verdikt: Podmínky v Indian Wells svědčí mnohem víc stabilitě od základní čáry a schopnost zakončovat z připravených pozic a tyto trumfy drží v ruce jednoznačně Zeballos. Pro Rama je základem úspěchu servis, který zde nebude tak účinný a navíc bude velmi těžké vyhrávat body na síti, když jeho čopované údery se od drsného povrchu odrazí vysoko a Zeballos bude moci lehce prohazovat z ideální úderové zóny. 

Horacio tu během dvou účastí sice nikdy neprošel první kolo, nyní má ale ideální příležitost. Jeho soupeř tu, pro srovnání, neprošel ani jednou ze čtyř pokusů kvalifikací a první kolo si zde zahrál pouze jednou a to v roce 2010, když byl přímo nasazen do main-draw a kvalifikaci se tak vyhnul. Zeballos by tak měl být, z výše uvedených důvodů, v tomto zápase favoritem.