Grassi - Fabbiano | Ostatní Autor: pavkaa88

1.4.2014 16:08
Tenis
Ostatní
2014-04-01 19:00:00
2.2
4
Fabbiano 2:0
Betway - nepoužívat
Ostatní
Grassi - Fabbiano @ Fabbiano 2:0 @ 2.20 Betway @ 4/5


Grassiho výkonnostní strop je spíše v pozdějších fázích turnajů Futures, rozhodně však už není konkurenceschopný v rámci Challengerů, kde má zatím kariérní bilanci 3/16. Na výhru v hlavní soutěži na outdoor hardu navíc stále čeká a fakt, že tady "zvládnul" kvalifikaci v podstatě neznamená vůbec nic, protože narazil pouze na amatérského tenisu, kterého vyprášil 6:2 6:0. 

O to, že o turnaj na Guadeloupe (Le Gosier) není zájem svědčí třeba fakta, že kvalifikace byla slepena z různých domácích "borců" či to, že se do hlavní soutěže dostal jako lucky looser i chorý singlista Bednarek. 

Nyní už ale zpět ke Grassimu. Jeho tenis bych zařadil kvalitou někam do třetí stovky. Nejzvláštnější věcí u něj je, že podává levou rukou a své údery (FH, obouruč BH) hraje s praváckým držením. Od základní čáry se snaží hrát vcelku razantně, ale jeho poměr schopností trefovat winnery a dělat minimum nevynucených chyb ho řadí opět tak do třetí/čtvrté stovky. 

Fabbiano je v rámci challengers mnohem zkušenějším hráčem a má na této úrovni sehráno přes 130 zápasů. Jeho dominantním povrchem je antuka, ale můžeme ho označit i jako univerzála se schopností pinkat i na hardu. Thomasova největší slabina je jeho výška a tudíž servis. Velmi dobře jí ale dokáže zamaskovat dalšími údery, kterými se snaží konstruktivně tlačit soupeře a svým grindem nutí soupeře k chybám. 

A právě chyby by dnes od Grassiho měly přijít v hojném počtu, protože od základní čáry bude mnohem slabším hráčem než Fabbiano. Ital má nyní sice problémy s formou, letos dokázal vyhrát pouze dvě utkání, na jeho obranu je ale třeba dodat, že jako mírný kurzový favorit byl vypsán pouze jednou. O svých kvalitách na hardu mě už ale přesvědčil. Vloni vyhrál challenger v Recanati, úspěšně se probojoval do hlavní soutěže US open či v mexickém Leonu dlouho trápil Bogomolova. Tyto výsledky může Grassi jen tiše závidět.

Verdikt: Fabbiano je na této úrovni mnohem zkušenějším a potenciálně nebezpečnějším tenistou než Grassi. V minulosti již předvedl, že mu outdoor beton problémy nedělá a přestože se nyní potýká se slabší formou, neměl by mít s horším soupeře problém. Největší rozdíl vidím v kvalitě hry od základní čáry. Čekám, že Thomas bude, jako obvykle, konzistentně tlačit, nutit Claudia běhat a na to soupeř stačit nebude. Osobně bych na tuto sázku vyšší kurz než 2.00 nevypsal.