Flavio Cipolla - Santiago Girald | Ostatní Autor: pavkaa88

10.5.2014 09:50
Tenis
Ostatní
2014-05-10 16:00:00
7.28
2
Cipolla
PINNACLE
Ostatní
Flavio Cipolla - Santiago Giraldo @ Cipolla @ 7.28 Pinna @ 2/5

Minimálně k zamyšlení je tento zápas, který by vůbec nemusel být tak jednoznačný, jak se na první pohled zdá.

Giraldo má za sebou snové poslední týdny - v Barceloně (F) a Madridu (ČF). Nutné je ale také vzít v potaz porci zápasů, které má za sebou. Santiago odehrál v posledních 7 dnech v Madridu 6 zápasů. Už včera v druhém setu s Bautistou-Agutem bylo vidět, že má problém s kondicí, a to jak fyzickou, tak psychickou. Naneštěstí pro něj stál na druhé straně ultra-disciplinovaný Španěl a tak se musel Kolumbijec s turnajem rozloučit. 

"Díky" této prohře tak stihne kvalifikaci na Masters v Římě - sice na témže povrchu, ale v diametrálně odlišných podmínkách. Zatímco v Madridu odehrál všechny své mače ve "svižném vzduchu", v Římě se jedná o pomalou antukovou klasiku. Pokud k porci zápasů připočteme rychlý přesun, změnu prostředí a soupeře herně podobného Agutovi, rozhodně to nebude nic příjemného. Cipolla je sice ve špatné formě, ovšem díky hernímu stylu je to přesně hráč, kterého hledám - drží výměny, málo chybuje a nechá Giralda tvořit.

Sečteno, podtrženo - únava, přesun, odlišné podmínky, obranář na druhé straně v domácím prostředí. Trochu moc faktorů na to, aby bylo na Flavia Cipollu kurz kolem 7 a více..¨