Kumkhum - Mertens | WTA US Open Autor: Laposa - již zde nepůsobí

23.8.2016 09:58
Tenis
WTA US Open
2016-08-23 18:20:00
2.05
4
Luksika Kumkhum
Synottip - nepoužívat
Zápas

Tohle mě u ženskéch padlo hned do oka a půjdu do většího vkladu u Kumkhum, kterou vidim jako favoritku zápasu. Luksika Kumkhum letos nehraje vůbec špatně, bilance 22/13, z toho na hardu 17/8 sice neporazila nějaké top hráčky, ale na GS jsi ji velm irád zahraji. Už jsem ji zmiňoval na Wimbledonu, kde jsem ji hrál over v zápase s Barty, kdy byla jasná outsiderka a nakonec dokázala vyhrát ve 3 setech a další kolo jsem ji taky hrál proti Kingove a taky win ve 2 setech. Sice většinou končí v prvních kolech nebo i v těch kvaldách, ale prostě na GS hraje slušně a nikdy neprohrála nějak jasně s přijatelnými hráčkami. Předloni třeba sejmula i Kvitovou na AO, letos to mohla zopakovat, potom co přes kvaldu prošla, ale tentokrát ji to Kvitová vrátila a jasně vyhrála. No letos 2x ze 3 GS se prokousala z kvaldy do hlavní soutěže, na FO na antuce je nejslabší tam se to dalo čekat, ale na hardu umí a i poslední turnaj ji vyšel, když ve Wuhanu došla do finále, kde sice jasně prohrála, ale předtím zahrála výborně.

 

Elise Mertens se hodně vydařily turnaje na trávě, kde dokázala porazit Bouchard, Krunic nebo Schiavone a potom potrápila Mladenovic nebo Jankovic, kterou měla taky na lopatě, ovšem od Wimbledonu je mimo. V Gstaadu prohrála ve 2 setech jako jasná favoritka, další turnaj v Bastadu v prvním kole easy vyhrála, ale to měla proti sobě hodně slabou soupeřku, další kolo ale dostala od Kozlove 1:6 3:6 a udržela si jen jeden servis. Pak už si zahrála na 2 ITF turnajích v USA, kde vždy vyhrála jen v prvním kole, kde měla opět velmi přijatelné soupeřky, ale poté s Whoriskey i Mestach jasně horší podle čísel, hlavně s Mestach, která letos navíc taky nemá takovou formu jako předminulý rok a závěr toho loňského.

 

Mertens teď podle výsledků nehraje tak dobře aby se na takovém turnaji uhrála něco víc, když i ostatní soupeřky mají větší motivaci. Kumkhum jak jsem napsal na GS umí a letos to ukázala nejvíc, prošla kvaldou jak AO tak Wimbledonu a hraje solidně, očekávám, že dnešní první kolo zvládne.