Cilic-Gasquet | Davis Cup 2016 by BNP Paribas SF Autor: Kubhajzl

18.9.2016 11:16
Tenis
Davis Cup 2016 by BNP Paribas SF
2016-09-18 14:05:00
2.75
2
Richard Gasquet
BET365
vítěz

    vs.    

 

Tady půjdu (ostatně skoro jako vždy) proti proudu.

Marin tady hraje suprově a indoor prostředí v Zadaru mu sedí.

 

Nejprve porazil Pouilleho 3-1 na sety a včera potom nastoupil překvapivě místo Draganjy i do debla a s Dodigem porazili světové jedničky Herberta s Mahutem zase 3-1 na sety.

 

Takže skoro sám už zařídil 2 body pro Chorvaty a logicky se tak může stát hrdinou - k tomu mu však chybí poslední krok.

 

Frantíkům chybí JWT a na psoeldní chvíli i Gael a tak skoro veškerá tíha leží na Ríšovi. Ten tlak ustál a v prvním zápase si tady namazal na chelba Bornu - je sice pravdou že Corič bojoval se zraněním kolena a nenatrénoval tolik kolik by chtěl před DC ale Ríša mu ukázal sever a vodil ho jak slepého koně. Jediný horší moment si vybral ve 2) setu když Corič za stavu 5-4 servíroval na 2) set ale Ríša ho brejknul, set získal a pak zase kočka - myš.

 

Francouzi hodně marodí ( JWT a Gael skoro furt kolena) ale Ríšovi prokletí v posldní době jsou záda - ale pokud je zdravý tak je to pořád TOP 10 hráč a jeho jednoručák backhand pořád platí do učebnic.

 

Pokud dnes prohraje tak Frantíc končí ale myslím že Ríša se hecne.

 

Na Ciliče celkem umí když H2H vede 2-1 a kromě této bilance je třeba dodat, že zatímco on se ani nezpotil a odehrál 3 sety tak Marin už těch setů náročných dal 8 a to by se taky malinko mohlo projevit.

 

Ríša může domácím způsobit v Zadaru upset a pro mě by to překvapení nebylo.