Kuznetsova-Cibulkova | DongFeng Motor Wuhan Open WTA Premier 5 Autor: Kubhajzl

29.9.2016 21:45
Tenis
DongFeng Motor Wuhan Open WTA Premier 5
2016-09-30 09:35:00
2.43
2
Dominika Cibulková
TIPSPORT CZ/SK
vítěz

     vs.     

 

Podle mě zcela open spiel 50/50 a tak logicky kurz nad 2 je třeba brát.

 

Světlana tady zatím hraje velice dobře ale co dnes předváděla s Agou to byl docela masakr - za první set si neuhrála ani jeden servis - asi 3 projela ze 40-15 a byla zralá na ručník.

Já ji hrál kvůli bilanci 11-4 s Polkou ale dlouho sem si říkal že omyl - ve druhém setu byla zase brejk dole a když už se stalo že se nadechuje na set tak najednou 5-6 a Polka podávala do zápasu. Ovšem nezvládla to a byl TB.

 

Tam Ruska vedla 6-3 aby to bylo zase srovnáno no nakonec to urvala. Ale výkon byl opravdu 2 sety strašný. Třetí set byl už spíše o vůli a nervech a tam se potvrdilo že bilance 4-11 z pohledu Polky nebude náhodná.

Domi tady první 2 zápasy na 3 sety. Ovšem dnes si jako obvykle už potřetí pohrála s naším Plíškem aby pak o půlnoci tamního času po 150 min. vyřadila i 2) Česku během jednoho dne a to sprostou Báru.

 

V posledním set tekla 3-4 a nepodávala ale poslední 3 gamy Báru 2x prolomila a zasloužený postup do SF. Měla 100 % proměnování BP když jich využila všech 6/6 a sama měla BP 8/13.

 

Je jasné že dnešních 5 setů bude zítra ráno cítit a handicap to asi bude - to je největší riziko - jinak bych šel do větších stejků. Na konci totiž pozápasovej rozhovor poskytla v sedě jak byla vyčerpaná.

 

Ale Domča má neskutečnou fyzičku - letos už podobný turnaj odehrála - v Eastbourne v jeden porazila Radwanskou a Puig aby pak o den později ve finále porazila i Plíškovou a připsala si titul.

Zajímavá je H2H - Slovenka vede 4-3 když Ruska vyhrál první 3 duely ale Slovenka ted ovládla poslední 4 spiely v řadě.

Tady vidím value na straně Domči a věřím že únavu postupně setřese. Pokud neodejde fyzicky tak Rusku porazí. Ta toho ostatně bude mít po dnešku taky dost.