Hammarby - Häcken | Allsvenskan, Sweden Autor: Dragon

1.11.2019 20:37
Fotbal
Allsvenskan, Sweden
2019-11-02 13:00:00
2.14
1
Hammarby AH -1,5
SBOBET
asian hcp

Posledné kolo a Hammarby má stále šancu na titul. Síce potrebuje veľmi priaznivú zhodu okolností, ale prečo nie. Do zápasu aspoň nenastupuje s prílišným tlakom, pretože Európsku ligu už má v podstate vo vrecku a titul by bol bonus navyše. V každom prípade chce tento zápas vyhrať a ideálne aj vyšším rozdielom, pretože môže rozhodovať skóre.

Výhodou Hammarby je, že posledné kolo odohrá doma, kde je v súčasnej forme takmer nezdolateľné. Ako jediný tím si udržiava domácu neporaziteľnosť. Celková forma mužstva v jesennej časti je obdivuhodná, keď zdolalo všetkých súperov o titul (Djurgarden, Malmö, AIK) a vytvorilo absolútny švédsky rekord v počte strelených gólov za sezónu (71), ktorý môže zajtra ešte prikrášliť.

Häcken skončí šiesty bez ohľadu na výsledok. Mal vyššie ambície, ale v lete zúžil káder a úplne stratil formu. Vonku rozhodne nie je taký silný ako doma, navyše mu zajtra nepomôžu traja dôležití hráči (hlavne smerom dopredu): krajný obranca Ekpolo výdatne podporuje útok, záložník Friberg tvorí a organizuje hru a útočník Paulinho je najlepší strelec tímu.

Hammarby je známe ako mimoriadne ofenzívny tím, ktorý až tak nedbá na obranu, ale v priebehu jesennej časti dokázalo zlepšiť aj defenzívu. Je to najsilnejší domáci tím, nielen podľa výsledkov, ale aj podľa hry a atmosféry na štadióne. Ak zajtra fanúšikom nedopraje titul, tak sa aspoň rozlúči pekným víťazstvom a potvrdí účasť v EL.