Golden State - Boston | NBA - playoff, USA Autor: xavier

2.6.2022 11:33
Basketbal
NBA - playoff, USA
2022-06-03 03:05:00
1.66
5
Golden State
PINNACLE
vítěz série

Ve finále NBA si musím za plnou palbu zahrát vítěze série Golden State. A zde jsou důvody:

1) Zkušenost. Z kádru Bostonu nehrál ani jeden hráč nikdy finále, to se zkrátka musí projevit. Za Golden State to máme hned šest borců. Warriors navíc hrají finále pošesté za posledních devět sezon. Trojlístek Curry, Thompson, Green (plus potažmo veterán Igoudala), kteří potáhnou a navíc nastartovali mladé borce jako Poole, který má skvělou sezonu.

2) Curry & Thompson. Splash brothers jsou zárukou úspěchu sami o sobě. Klay se po předlouhém zranění (1,5 roku out) dostal do formy a spolu s Currym (25.7 bodů na zápas v play off) tvoří těžko bránitelné duo. Oba mj. útočí na čtvrtý triumf v NBA.

3) Domácí výhoda. Sice nečekám, že se finále protáhne až na sedm zápasů, ale případně právě ten sedmý bude hrát GS doma. Mimochodem - letos v play off to Golden State má doma 9-0, zatímco Boston (v o něco slabší východní konferenci) "jen" 6-3. Je třeba dodat, že 6-3 to mají C's i venku, zatímco GS "jen" 3-4.

4) Únava. Warriors odehráli o dva zápasy v play off méně a mají přece jen o něco širší rotaci. To Boston táhne dvě sedmizápasové série za sebou a mezi finále konference a finále NBA měli C's jen čtyři dny pauzu. To se musí projevit.

5) Obrana. Někdo by řekl, že se hraje finále útok (GS) vs. obrana (BOS). Jenže Warriors se letos v obraně hodně zlepšili a byli po Bostonu právě druhý nejlepší celek v obraně. A Andre Igoudala má sice už 38, ale věřím, že v tomto finále to bude on, kdo bude největší hvězdě Celtics Tatumovi (byť třeba jen 20 minut na zápas) znepříjemňovat život.

Suma sumárum. Únava, zkušenosti a domácí výhoda - to vše hraje pro Curryho a spol. Za mě se dá vyzkoušet i handicap na GS, vidím to 4-2, možná i 4-1 pro Warriors. A Curry (poprvé v kariéře MVP finále). Fér kurz cca 1,47-1,5.